از لحظه پرتاب تا در مدار قرار گرفتن ماهواره پارس

امروز پنج‌شنبه ۱۰ اسفند، ماهواره پارس_۱ توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.

به گزارش خبرآنلاین، پارس_۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است.

این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهواره‌های تحقیقاتی – سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.

این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت می‌کند.

بر اساس گزارش مهر، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران در نشست خبری با موضوع پرتاب ماهواره پارس ۱ که امروز صبح برگزار شد با اشاره به ویژگی ماهواره پارس ۱ گفت: ماهواره پارس ۱ یک ماهواره سنجشی از راه دو و ساخت پژوهشگاه فضایی ایران است که سه نوع کاربرد داده برداری از سطح زمین دارد، محموله اول طیف رنگی با دقت ۱۵ متر، محموله دوم با دقت ۱۵۰ متر جهت تصویر برداری حرارتی و محموله‌ای با دقت ۳۰۰ متر برای تصویر برداری با طیف‌های مادون قرمز موج کوتاه است که در شناسایی آفات گیاهی و جنگل داری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: علاوه بر ماهواره سنجشی، ماهواره مخابراتی هم در این ماهواره داریم که داده‌هایی از ماهواره در باند S و X به عنوان محموله‌های اصلی داده و تصویر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بر اساس گزارش مهر، سالاریه در ادامه با اشاره به انجام تست‌های متعدد در این ماهواره گفت: این ماهواره از محل روسیه در ساعت ۹:۱۳ پرتاب می‌شود و در ساعت ۲ بعد از ظهر توسط ایستگاه‌های زمینی قابل رؤیت است که دو ایستگاه ماهدشت و قشم جهت ارتباط با ماهواره وجود دارد.

وی ادامه داد: باتوجه به ارتفاع ۵۰۰ متری، هر یک دور که این ماهواره می چرخد حدود یک ساعت و نیم دوران طول می‌کشد.

سالاریه در ادامه با اشاره به هدف برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور گفت: سرآمدی در توسعه فناوری فضایی بومی در منطقه و افزایش بهره مندی شهروندان و رونق کسب و کارها از خدمات و فناوری‌های فضا پایه به شمار می‌آید.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانکی / شیوه پرداخت در ایران تغییر می‌کند

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید بر اینکه پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *