بایدن اذعان کرد: نظم کنونی جهان از کار افتاده است

رییس جمهور آمریکا با اذعان به اینکه نظم کنونی جهان «مستهلک» شده است، مدعی شد که واشنگتن نظم جدیدی را شکل داده است.

به گزارش مشرق، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا اذعان کرد که نظم فعلی جهان «به نوعی از کار افتاده است» و در ادامه مدعی شد که واشنگتن نظم جدیدی را جایگزین آن خواهد کرد!

بایدن در جریان سخنرانی برای حامیانش در کارزار انتخاباتی وی، درباره تلاش‌هایش به منظور متقاعد کردن ژاپن و کره جنوبی برای ارسال کمک مالی به اوکراین و امضای توافق ریلی و بندری با اتحادیه اروپا، هند و عربستان سعودی در اجلاس گروه ۲۰(جی۲۰) در دهلی نو که ماه گذشته انجام شد، رجزخوانی کرد.

وی در ادامه مدعی شد: بنابراین، اگر به اندازه کافی جسور بوده و به خودمان اعتماد به نفس داشته باشیم تا جهان را به شکلی بی‌سابقه متحد کنیم، فکر می‌کنم فرصتی داریم تا کارها را انجام دهیم.

بایدن ادامه داد: برای ۵۰ سال در دوران پساجنگ بودیم و این(نظم) خیلی خوب جواب داد اما حالا دیگر به نوعی از کار افتاده است. ما به عبارتی به یک نظم جهانی نوین نیاز داریم.

نظم جهانی که پس از جنگ جهانی دوم پدیدار شد، دوقطبی بود، به طوری که آمریکا و شوروی برای نفوذ و برتری ژئوپولیتیکی در رقابت بودند. فروپاشی شوروی در آغاز شکل‌گیری نظمی دوقطبی، آمریکا را به تنها ابرقدرت بدل کرد. همزمان با تجزیه شوروی سابق، جرج اچ.دابلیو بوش، رییس جمهور وقت آمریکا در نطق وضعیت کشور در سال ۱۹۹۱، پیروزی در جنگ سرد و سرآغاز یک «نظم نوین جهانی» را اعلام کرد.

و حالا سه دهه بعد و با توجه به تلاش آمریکا برای تامین بودجه دو جنگ خارجی، سلطه واشنگتن رو به افول گذاشته است. اقتصاد چین در سال ۱۹۹۱ یازدهمین اقتصاد بزرگ جهان بود اما امروز بعد از آمریکا، دومین اقتصاد برتر جهان است. همزمان پکن زرادخانه هسته‌ای خود را گسترش داده و ارتش خود را نوسازی می‌کند. شی جین‌پینگ، رییس جمهور چین در چندین موقعیت و سخنرانی، از غربِ تحت رهبری آمریکا با واژه «رو به افول» یاد کرد و ظهور «جهان چندقطبی» را ستود.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه نیز به تفصیل درباره ساختن یک نظم چندقطبی صحبت کرده و چنین نظمی را اینگونه توصیف کرده است که در آن «کشورهای مستقل با تمدن مستقل» برای پیگیری منافع‌شان آزادند و در بند امر و نهی آمریکا نیستند.

پوتین هفته گذشته در گفت‌وگو با تلویزیونی مرکزی چین، گفت که روسیه، چین و سایر شرکای‌شان در گروه «بریکس» و سراسر جهان جنوب، همگی در این هدف، مشترک هستند.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

خداحافظی یک خطیب از تریبون نماز جمعه /خواسته جدی رهبری از دولت چیست؟ /واکنش ائمه جمه به قطعنامه ضدایرانی سازمان ملل

ائمه جمعه سراسر کشور، از تریبون های نماز جمعه به موضوع سیاست اتخاذی دشمنان برای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *