جواب تند همتی به وزیر اقتصاد درباره پول‌های مسدود شده ایران در عراق/ فرافکنی را تمام کنید!

جواب تند همتی به وزیر اقتصاد درباره پول‌های مسدود شده ایران در عراق/ فرافکنی را تمام کنید!

پاسخ تند همتی به وزیر رییسی درباره پول‌های بلوکه شدن ایران در عراق/ فرافکنی را تمام کنید

عبدالناصر همتی به اظهارات وزیر اقتصاد دولت رئیسی در خصوص بلوکه شدن منابع ایران در یک بانک عراقی به خاطر تصمیم وی واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالناصر همتی رییس اسبق بانک مرکزی نوشت: به دنبال طرح مطالبی از سوی رسانه‌های وابسته به دولت در خصوص بلوکه شدن منابع ایران در یک بانک عراقی به خاطر تصمیم این جانب، من بنای پاسخ به آن مطالب را نداشتم.

همتی ادامه داد: با توجه به تکرار همان ادعاها از سوی اقای خاندوزی، وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت که نشان می‌دهد این گونه مطالب از یک مرکز نشر داده می‌شود، در جهت تنویر افکار عمومی توضیحات زیر را ضروری می‌دانم:

۱- منابع ناشی از صادرات گاز و برق ایران قبل از خروج ترامپ از برجام از طریق مجاری مختلف از دولت عراق دریافت و به نحوی منتقل می‌شد. بعد از تشدید تحریم ها دولت عراق با ممنوعیت اعلامی امریکا نتوانست پول گاز و برق دریافتی را پرداخت کند.‌ آمریکا مرتب مجوز خرید گاز و برق توسط عراق را صادر می‌کرد اما اجازه پرداخت پول به ایران را نمی‌داد.

۲- بعد از مذاکرات مفصل این‌جانب در چندین نوبت با رییس جمهور و نخست وزیر وقت عراق و رییس بانک مرکزی آن کشور و بر اساس دستورالعمل اجباری دولت آمریکا به دولت عراق که منابع صرفاً بایستی به بانک دولتی تجارت عراق (TBI) که تنها بانک دولتی عراق بود که عملیات بین المللی داشت، واریز و با نظارت بانک مرکزی عراق صرفا برای مقاصد انسان دوستانه (غذا، دارو و خدمات زیارتی ) مصرف شود، نهایتا درجریان سفر ریاست جمهوری وقت جناب آقای دکتر روحانی به عراق دو دولت موافقت کردند این تفاهم امضا و عملیاتی شود. بنابراین با توجه به کنترل منابع ناشی از صدور نفت عراق توسط آمریکا، هیچ راه دیگری برای وصول مطالبات از دولت عراق باقی نمانده بود و مقامات عالی کشور نیز در جریان جزئیات آن بودند.

۳- در دوره ای که خود این‌جانب مسوولیت داشتم و بعد از آن نیز مبالغی از موجودی در آن بانک با دستور پرداخت بانک مرکزی ایران صرف واردات کالاهای اساسی و برخی خدمات شد. مسئولین محترم دولت سیزدهم که در فرافکنی ید طولانی دارند به خوبی می دانند عمده منابع ورودی به این بانک مربوط به صادرات در دوره خودشان است و همواره نیز از حجم عظیم صادرات گاز به عراق به عنوان یک دستاورد یاد می کردند، چرا طی دوسال گذشته به همان روش قبلی ادامه دادند؟ چرا صادرات خود را متوقف نکردند و چرا روش دیگری برای دریافت پول گاز و برق انتخاب نکردند؟ اصلاً آیا چاره دیگری داشتند یا دارند؟

الان نیز، هم برای صادرات گاز و برق، اگر داشته باشید، نیاز به مجوز آمریکا دارید و هم برای آزادسازی منابع آن نیاز به مجوز دولت آمریکا دارید و چیزی فرق نکرده است. فرافکنی را هم تمام کنید.

 

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *