حمله هاشمی طبا به برنامه هفتم توسعه/ در این فکرید که قرمه سبزی را با غین می نویسند یا قاف؛ متوجه نیستید که غین و قاف مهم نیست؛این خورش،گوشت می خواهد
مصطفی هاشمی طبا در شرق نوشت: دو نفر ادیب با هم مشاجره میکردند که قرمهسبزی را با قاف مینویسند یا با غین. فردی اختلاف آنها را مشاهده کرد و گفت، قاف یا غین قرمهسبزی مهم نیست، مهم گوشتی است که باید در آن ریخته شود.
حال توسعه کشور و رشد اقتصادی پایدار و متوازن کشور مانند گوشتی که در قرمهسبزی کشور وجود ندارد، بهمثابه غین و قاف ذکرشده بین دوستان فرهیخته و اقتصاددان و جامعهشناس به بحث گذاشته شده و هیچکس مصداق توسعه ایران را بیان نمیکند.
دولت و مجلس هم که گویی این حرفها را نمیفهمد و برای خود برنامه جامع هفتم را نوشته و حال به بحث درباره آن پرداخته، خود میداند که با توجه به عدم اجرای برنامههای گذشته، برنامهای که چندین ماه صرف تدوین و بحث و دعوای بین دولت و مجلس و کمیسیونها و صحن مجلس بوده، اجرا نمیشود اما وقت کشور را صرف تصویب میکند که خوب ما حالا برنامه داریم!
برخی از افراد از جمله قشری از روحانیان معتقدند که ما توسعه اسلامی داریم اما نمیگویند توسعه اسلامی چیست؟ و برخی چون حجتالاسلام مصباحیمقدم که همیشه دستی در تصمیمات اقتصادی داشتهاند، میگویند که ما در ۴۰ سال گذشته الگو نداشتهایم ولی نمیگویند حالا الگویشان چیست؟
سرزمین ایران از ابعاد مختلف درحال تکیدهشدن و ازدستدادن نعمتهای خداداد است و البته بهصورت بخشی مثل موشکسازی و نانوتکنولوژی و برخی تکنولوژیها حسب اخبار منتشرشده پیشرفت دارد و همچنان اقشاری از جامعه مصرفزده و اسرافگرای بیمصرف به کار خود یعنی اسراف مصرف منابع طبیعی مشغولاند و دولت هم به نظاره نشسته و تدبیری برای جلوگیری از این راه ندارد.
خلاصه بهجای بحث درباره غین و قاف توسعه باید شیرمردی پیدا شود که تصویر توسعه ایران و جلوگیری از نابودی منابع ایران را به تصویر بکشد و الا با روش علمنمایی تحصیلکردگان و روشنفکران و با جزمیاندیشیدن ایدئولوگنماها و بیخیالی مردم و تماشاگربودنشان (که تقصیری هم ندارند)، گوشت این قرمهسبزی یعنی طرح توسعه کشور فراهم نمیشود و برنامه هفتم توسعه که بهصورت جامع به همه بخشهای کشور ورود دارد و احکام غیرقابل اجرا صادر خواهد کرد، به تصویب میرسد و مانند دیگر برنامههای توسعه جایگاه محکم خود را در میان کتابخانهها، کمدها، قفسهها و فایل رایانهها محکم خواهد کرد که دست هیچکس به آن نخواهد رسید؛ زیرا احکام آن نه قابل اجراست و نه امکان مالی، اعتباری و اجرائی برای این برنامه مطول و همهجانبه وجود خواهد داشت.