وزیر بهداشت، از شبکه بهداشت به عنوان نقطه عطف نظام سلامت کشور در دنیا نام برد.
به گزارش مشرق، بهرام عیناللهی، در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل، با بیان اینکه امروزه قویترین بخش سلامت را در منطقه در اختیار داریم، افزود: در ابتدای انقلاب، برای انجام هر کاری مجبور بودیم که از پزشکان بیکیفیت کشورهای مجاور استفاده کنیم و با آن که جمعیت ما یک سوم امروز بود، مردم مجبور بودند برای دریافت خدمات درمانی به کشورهای خارج بروند ولی امروزه با توجه به حضور اساتید متخصص و پزشکان متعهد در کشور، نظام سلامت روزآمد و پیشرفتهای داریم.
وی در ادامه به فعالیت ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و حضور ۲۲ هزار هیأت علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو در کشور اشاره کرد و گفت: ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی و پارکهای علمی فناوری در کشور مشغول به فعالیت هستند که در حوزه دانش بنیان نیز توانستهاند افتخارآفرین باشند.
عین اللهی افزود: در حال حاضر ۴۰ درصد تأمین نیاز تجهیزات پزشکی کشور را به شرکتهای دانش بنیان دادهایم و حدود ۹۹ درصد از داروها در داخل کشور تولید میشود و حال آن که در ابتدای انقلاب، این عدد ۲۰ درصد بود.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد مواد اولیه دارویی کشور تولید داخل است، افزود: البته باید بتوانیم ۵۰ درصد مابقی را هم در داخل تولید کنیم. در مورد خانههای بهداشت و شبکه بهداشت هم که از بزرگترین شبکههای بهداشت و درمان دنیا است، توانسته ایم تقریباً در همه روستاها، خانه بهداشت راه اندازی کنیم؛ به نحوی که امروز ۱۸ هزار خانه بهداشت و مراکز بهداشتی در نقاط گوناگون کشور وجود دارد.
وزیر بهداشت ادامه داد: به رغم تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان، مردم ما قهرمانانه در مقابل تحریمها ایستادگی کردند و مقاومت میکنند و روز به روز تحولات چشمگیر و مثبتی را در کشور شاهد هستیم.
وی گفت: دانشگاههای علوم پزشکی، اساتید، دانشمندان و دانشجویان در حرکتهای استقلال طلبی نقش بسیار مهمی را ایفا کرده اند و امروزه پیوند بین دانشگاه و صنعت یک ضرورت تاریخی است که روز به روز این پیوند قوی و محکمتر شده است.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با قدرت در بسیاری از زمینهها عمل کرده است و نمونه آن ریشه کنی بیماری کرونا بود.