پیش بینی بورس شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / بورس تهران در مارپیچ ریسک‌ها

پیش بینی بورس شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / بورس تهران در مارپیچ ریسک‌ها

تجارت نیوز نوشت:هفته چهارم مهرماه در حالی به پایان رسید که در آخرین روز معاملاتی هفته، نماگرهای سهامی با کاهش ارتفاع همراه شدند. افت ۰.۳۸ درصدی دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای، پس از سه روز مثبت معاملاتی، به ابهامات پیش روی هفته آتی، دامن زد.

ساز ناکوک آخرین روز معاملاتی هفته چهارم مهرماه، در حالی رقم خورد که سه روز پیش از آن به صورت متوالی باعث افزایش ارتفاع نماگرهای بازار شده بود. تعادل نسبی در هفته‌ای که پشت سر گذاشته شد تحت تاثیر فاکتورهای متعددی رقم خورد. بازار در مقطع کنونی ناظر به گزارش‌ها و صورت‌های مالی ۶ ماهه ابتدایی امسال، برآوردهای مثبتی را تجربه می‌کند. برخی گروه‌ها از جمله صنعت بانکی، به همین واسطه بازده خوبی را برای سهامداران این گروه به ارمغان آورد.

این موضوع سبب شده بود تا وضعیت بازار رنگ بیشتری از تعادل را در نقشه پایانی بازار نمایان سازدد. اما فاکتورهای سیاسی متعدد از جمله موضع آمریکا و اروپا در قبال تداوم تحریم‌های ایران که قرار بود از تاریخ ۱۸ اکتبر، به پایان رسد و همچنین التهابات ژئوپلتیک خاورمیانه، آینده بازار را تهدید می‌کند. در حال حاضر به راحتی نمی‌توان حدس زد التهابات نظامی ایجاد شده در منطقه خاورمیانه به چه نتیجه‌ای خواهد رسید.

پایان هفته کاری بورس با چراغ قرمز | کاهش ۷ هزار ۶۹۶ واحدی شاخص کل

رصد معاملات این روزهای بورس تهران نشان می‌دهد، بازار برای عبور از وضعیت فعلی نیاز به یک محرک بنیادین قوی دارد تا انگیزه خریداران تقویت شود. از سوی دیگر، کم شدن آتش جنگ و حرکت به سوی آرامش میان دو جبهه می‌تواند تاثیر به‌سزایی در نوع رفتار معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بورس تهران داشته باشد.

عملکرد نماگرهای تالار شیشه‌ای

در پایان معاملات روز چهارشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۳۸ درصدی، معادل هفت هزار و ۶۹۸ واحد از ارتفاع این شاخص، در پله دو میلیون و ۲۳ هزار واحد قرار گرفت و باز هم به مرز دو میلیون واحدی نزدیک شد تا بارقه‌های نگرانی را در دل سهامداران ایجاد کند.

کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن که نشان‌دهنده بررسی روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط است، عملکردی موازی اما با شدت بیشتری را به ثبت رساند و با کاهش ۱.۰۱ درصدی معادل ۶ هزار و ۹۵۵ واحد، در ارتفاع ۶۸۲ هزار واحدی قرار گرفت.

شاخص‌ کل فرابورس نیز که منعکس‌کننده سطح عمومی قیمت‌ سهام شرکت‌های حاضر در فرابورس است با افت ۱.۰۳ درصدی معادل ۲۶۰ واحد از ارتفاع این شاخص، تا محدوده ۲۵ هزار و ۲۶ واحدی قرار گرفت. در جریان معاملات روز چهارشنبه، وضعیت شاخص کل و هم‌وزن تفاوت معنادار و خاصی نداشتند اما شاخص هم‌وزن واکنش شدیدتری نسبت به جریان ترس و نگرانی حاکم بر بازار نشان داد.

بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز چهارشنبه، چهار هزار و ۲۵۱ میلیارد تومان نشان می‌داد. قرارگیری ارزش معاملات در کانال چهار هزار میلیارد تومانی هنوز برای حرکت به سوی پویایی بازار کافی نیست. به طور کلی تا زمانی که این شاخص ارزیابی بورس تهران، نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را پیش روی بازار سهام ترسیم کرد.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را ۷.۵ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌سازد.

قدرت خرید در بازار روز چهارشنبه رقم منفی ۱.۱۹ را به ثبت رساند که حاکی از زور بیشتر فروشندگان در بازار داشت. همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس چهارشنبه، خبر از خروج ۷۶۸ میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

پیش بینی بورس شنبه

در مورد پیش بینی بورس در اولین روز معاملاتی هفته، انتظار می‌رود با توجه به بالاگرفتن مجدد تب و تاب جنگ، فروشندگان بازار را در دست گیرند. از این رو به نظر می‌رسد نماگرهای سهامی بورس تهران، با کاهش ارتفاع در پایان روز همراه شوند.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *