کشورهای اسلامی برای قطع شریان‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی اقدام کنند

روابط ایران و عراق مبتنی بر احترام و اعتماد متقابل است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: کشورهای اسلامی ابزارهایی دارند که در اختیار خودشان است و می‌توانند از آنها برای قطع شریان‌های اقتصادی و سیاسی رژیم صهیونیستی استفاده کنند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص قطع شریان‌های سیاسی و اقتصادی رژیم صهیونیستی، اظهارداشت: در شرایط سختی که مردم مظلوم غزه و کرانه باختری تحت حملات مستمر رژیم صهیونیستی قرار دارند اولین انتظار آنها از ملت‌ها و دولت‌های اسلامی این است که از ابزارهای خود در اعمال فشار به اسرائیل و حمایت از فلسطین استفاده کنند.

وی گفت: کشورهای اسلامی دارای ابزارهایی هستند که در اختیار خودشان است و می‌توانند از آنها برای قطع شریان‌های اقتصادی و سیاسی رژیم صهیونیستی استفاده کنند و نباید منتظر اقدامات سازمان‌های بین‌المللی که تحت نفوذ کشورهای غربی هستند، باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ما در گفت وگوهای دیپلماتیک منطقه‌ای و غیر منطقه‌ای خود استفاده از ابزار فشار و تحریم را به عنوان اقدامی اخلاقی و انسانی در حمایت از ملت فلسطین مورد تاکید قرار دادیم و این انتظارِ به حق ملت فلسطین است. درحالی که اسرائیل تحت حمایت همه جانبه کشورهای اروپایی و آمریکا قرار دارد، کشورهای اسلامی هم باید با استفاده از ابزار انرژی که در اختیار دارند، رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند.

کنعانی با تاکید بر اینکه همچنان ایران از این رویه حمایت می‌کند و خوشبختانه در حوزه حقوقی و بین المللی هم شاهدیم که اقدامات خوبی صورت گرفته است ابراز امیدواری کرد که بتوان از همه این ابزارها به عنوان عوامل بازدارنده در برابر ماشین کشتار رژیم صهیونیستی به خوبی بهره برد.

گروه های مقاومت منطقه از ایران دستور نمی گیرند و ایران در تصمیمات آنها دخالتی ندارد

وی در خصوص طرح برخی اتهامات از سوی محافل غربی در قبال کشته شدن نیروهای آمریکایی در منطقه و نقش داشتن ایران در این ارتباط گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران غزه مکررا نسبت به خطر گسترش درگیری‌ها به دلیل ادامه حملات اسرائیل و پشتیبانی همه جانبه آمریکا از جنایات صورت گرفته هشدار داده و نقض پایدار و مکرر حاکمیت سوریه، عراق و یمن از سوی آمریکایی‌ها را تشدید کننده این بی ثباتی قلمداد کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما معتقدیم جنگ در غزه راه حل نیست و آتش بس فوری می‌تواند زمینه ساز بازگشت آرامش در منطقه باشد. گروه‌های مقاومت منطقه از ایران دستور نمی‌گیرند و ایران در تصمیمات آنها در حمایت از فلسطین یا دفاع از خود دخالتی ندارد.

کنعانی بیان داشت: تکرار اتهامات به ایران فرافکنی از سوی کسانی است که منافع خود را در کشانیدن پای آمریکا به منطقه می‌بینند تا از این طریق مشکلات خود را پوشش دهند.

سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به عراق در چارچوب هماهنگی برای مبارزه با تروریسم و تقویت همکاری برای صلح است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال مبنی بر دستورکار سفر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی به عراق متعاقب اقدام نظامی ایران به مقر موساد در اربیل اظهارداشت: روابط میان ایران و عراق مبتنی بر روابط دوستانه، برادرانه وسازنده‌ای است که در حوزه‌های مختلف دو طرف در چارچوب سیاست همسایگی و بر اساس اراده عالی رهبران دو کشور بین خود دارند.

وی ادامه داد: ما همواره گفت وگوهای منظم و مستمری را میان دو طرف در سطح مقامات هیات دولت، مقامات نظامی و امنیتی ایران و عراق داریم و سفر آقای احمدیان هم در چارچوب هماهنگی ایران و عراق در مبارزه با تروریسم، تقویت همکاری‌ها در جهت صلح، ثبات و امنیت منطقه و مرزهای دو طرف صورت گرفته است.

کنعانی افزود: طبیعتا موضوعات جاری اتفاق افتاده هم در گفت وگوهای میان دبیر شورای عالی امنیت ملی و طرف عراقی مطرح خواهد شد. روابط دو طرف ممتاز و ویژه است و برخی اتفاقات و رخدادها نمی‌تواند بر عمق و استحکام روابط میان ایران و عراق تاثیر منفی و سلبی بگذارد و حتما این می‌تواند زمینه ساز روابط و همکاری‌های بهتری برای آینده میان دو کشور همسایه و برادر قلمداد شود.

کشورهای منطقه می توانند در جهت کمک به تحکیم ثبات در افغانستان ایفای نقش کنند

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص نشست امروز منطقه‌ای افغانستان در کابل هم ییان داشت: برای کسب اطلاع از جزئیات این نشست و مباحث در حال طرح آن، باید منتظر پایان نشست و گزارش‌های ارائه شده بمانیم. ایران معتقد است که کشورهای منطقه بیش از هر طرف دیگری می‌توانند در جهت کمک به تحکیم ثبات در افغانستان و بهبود شرایط شهروندان افغانستان ایفای نقش کنند.

وی ادامه داد: ایران در چارچوب سازوکارهای منطقه برای کمک به بهبود وضعیت افغانستان ایده‌هایی را مطرح کرده و با استقبال تعدادی از همسایگان همراه شده است. ما معتقدیم با حمایت سازمان ملل می‌توان به ایجاد شرایط بهتر در این کشور عمل کرد.

کنعانی در خصوص روابط اقتصادی میان ایران و پاکستان در حوزه انرژی گفت: پروژه خط لوله گاز یکی از موضوع‌های مهم گفت وگو میان مقامات سیاسی اقتصادی دو طرف بوده و هست. از جزئیات آخرین توافقات در این ارتباط مطلع نیستم اما دو کشور بر استفاده از ظرفیت‌های حداکثری در حوزه‌های مختلف و به خصوص حوزه انرژی اصرار دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تعرض صورت گرفته به سفارت ایران در سوئد گفت: در این ارتباط سریع ترین اقدامات دیپلماتیک از سوی مرکز و سفارت ایران در استکهلم صورت گرفته و مقامات سوئد هم قول پیگیری سریع موضوع تعرض به سفارت ایران را دارند و ما نیز انتظار داریم که دولت سوئد نسبت به تعهدات خودش در حفظ اماکن دیپلماتیک متعهد و پایبند باشد.

ادامه دارد …

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

خداحافظی یک خطیب از تریبون نماز جمعه /خواسته جدی رهبری از دولت چیست؟ /واکنش ائمه جمه به قطعنامه ضدایرانی سازمان ملل

ائمه جمعه سراسر کشور، از تریبون های نماز جمعه به موضوع سیاست اتخاذی دشمنان برای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *