افزایش هزینه مسکن علت کاهش تقاضا در بازار کالاهای اساسی

همواره در نیمه دوم سال، بازار برخی کالاهای اساسی از جمله تخم مرغ و کله و پاچه نسبت به نیمه نخست پررونق‌تر است. روند بازار این گونه است که با افزایش عرضه و تقاضا قیمت‌ها شکسته شده و کاهش پیدا کند اما این امر طبیعی برای بازار ایران برعکس است. در حالی که برخی اقلام عرضه و تقاضا مناسبی دارند اما به همان نسبت قیمت‌ها صعودی شده و گویا تولیدکننده به دنبال سود مورد انتظار در نیمه اول سال خود، قرار است آن را در این بازه زمانی که بازار تقاضا افزایش یافته کسب کند.

افزایش قیمت محصولات متناسب با سطح درآمد جامعه نبوده از این رو بازار تقاضا در برخی اقلام ریزش ۳۰ تا ۵۰ درصدی داشته است. هزینه مسکن، خانوار ایرانی را ملزم کرده تا حتی از بسیاری از مایحتاج روزانه خود کم کرده تا بتواند سایر بخش‌ها را پوشش دهد. تحریم، کیفیت نامناسب برای بازار جهانی و… سبب شده تا این کالاها فرصت صادراتی کمی داشته باشند از این رو کم کم شاهد خروج تولیدکنندگان متوسط از میدان رقابت بوده و فقط تولیدکنندگان بزرگ فعالیت خواهند داشت. تن ماهی و انواع لبنیات از جمله کالاهایی هستند که بازارشان ریزش زیادی داشته و زنگ هشدار تعطیلی برخی کارخانجات به صدا درآمده است. چرا وقتی کالایی به دلیل مشکلات اقتصادی در بازار داخل تقاضا ندارد تلاشی برای ورود به بازار کشورهای همسایه نمی‌کند؟ چرا با خلاقیت و نوآوری تولیدکنندگان سعی در ارزان سازی تولید ندارند؟ دولت در این خصوص چه برنامه‌ای دارد آیا تخصیص کالابرگ الکترونیک پاسخگو تأمین نیازمندی مواد غذایی خانوار ایرانی است؟

هفته گذشته قیمت گوشت مرغ با افزایش حدود ۵ درصدی از هر کیلو ۷۸ هزار تومان به ۸۳.۸۰۰ تومان رسید که این نرخ در این هفته تغییری نداشت این در حالی است که قیمت مصوب این محصول هر کیلو ۷۳ هزار تومان است. البته گوشت چرخ کرده مرغ نسبت به هفته گذشته کاهش قیمت داشته و از کیلویی تقریباً ۱۵۰ هزار تومان به ۱۳۰ هزار تومان رسیده است.

عرضه گوشت قرمز دولتی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ادامه دارد و قیمت هر بسته ۲ کیلویی ۶۳۲ هزار تومان بوده (کیلویی ۳۱۶ هزار تومان) و هر بسته یک کیلویی ۳۹۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

نرخ هر شانه تخم مرغ بین ۹۵ تا بیش از ۱۲۰ هزار تومان متغیر است. کله و پاچه با کاهش دما افزایش قیمت به نسبت زیادی داشته و از هر دست حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان در نیمه نخست سال به ۵۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان رسیده است.

برخی محصولات در بازار لبنیات هم تغییر قیمت داشته و هر دبه ۲ کیلو و ۲۰۰ گرمی یکی از برندها، از ۱۱۵ به ۱۱۹ هزار تومان افزایش یافته است.

در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی می‌آید (تمام قیمت‌ها به هزار تومان است).

قیمت کالاهای اساسی

کالای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
گوشت ران گوسفند داخلی ۵۶۰ ۵۶۰
شقه گوسفند ۴۵۰-۴۶۰ ۴۵۰-۴۶۰
گوشت ران گوساله ۵۰۰-۵۲۰ ۵۴۰-۵۶۰
گوشت چرخ کرده مخلوط ۴۸۰ ۵۰۰
گوشت چرخ کرده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ۳۲۸-۳۳۰ ۳۰۰-۳۴۰
کله و پاچه ۵۰۰-۶۵۰ ۵۳۰-۵۵۰
گوشت مرغ گرم ۸۳.۸۰۰ ۸۳.۸۰۰
گوشت مرغ با کمر ۶۴.۸۰۰ ۶۴.۸۰۰
گوشت مرغ بدون کمر ۷۴.۸۰۰ ۷۴.۸۰۰
گوشت مرغ چرخ کرده ۱۳۰ ۱۵۰-۱۷۶
ماهی قزل آلا ۱۷۵ ۱۷۵
میگو ۳۷۰-۴۸۰ ۲۸۰-۴۵۰
تن ماهی ۵۸-۸۹ ۵۸-۸۹
تخم مرغ دولتی (شانه ۳۰ عددی) ۹۵-۱۲۰ ۸۹-۱۲۰
شیر بطری کم چرب ۲۵ ۲۵
شیر بطری پر چرب ۲۷ ۲۷
پنیر سفید ۴۰۰ گرمی ۴۴.۴۰۰ ۴۴.۴۰۰
کره ۱۰۰ گرمی ۳۲.۵۰۰ ۳۲.۵۰۰
کره ۵۰ گرمی ۱۶.۹۰۰ ۱۶.۹۰۰
ماست دبه ای همزده ۷۵.۹۹۰-۱۱۹ ۷۵.۹۹۰-۱۱۹
ماست ۹۰۰ گرمی ۵۲ ۵۲
خامه ۲۵۰ گرمی ۳۵ ۳۵
خامه ۲۰۰ گرمی ۳۲.۵۰۰ ۳۲.۵۰۰
قند (یک کیلو) ۴۰-۵۰ ۴۰-۵۰
شکر (یک کیلو) ۳۴-۴۰ ۳۴-۴۰
برنج شمشیری هر کیلو ۵۰ ۵۰
برنج طارم عطری هر کیلو ۷۸ ۷۸
برنج هاشمی هر کیلو ۸۸ ۸۸
برنج پاکستانی هر کیلو (دولتی) ۳۹.۸۰۰-۵۴ ۳۹.۸۰۰
ماکارونی قطر ۱.۵ غنی شده ۵۰۰ گرمی ۲۸.۵۰۰ ۲۸.۵۰۰
ماکارونی ۷۰۰ گرمی ۲۴ ۲۴
رب گوجه فرنگی ۴۰-۶۰ ۴۵-۶۰
روغن نیمه جامد ۴ کیلویی ۲۹۲ ۲۹۲
روغن آفتابگردان ۱.۵ لیتری (سرخ کردنی) ۱۰۴.۵۰۰ ۱۰۴.۵۰۰
روغن آفتابگردان ۱.۵ لیتری (پخت و پز) ۹۶.۳۰۰ ۹۶.۳۰۰
روغن ذرت ۱.۸ لیتری شیشه مات (پخت و پز) ۳۶۸ ۳۶۸
روغن ذرت ۱.۸ لیتری شیشه مات (سرخ کردنی) ۳۴۸ ۳۴۸
نخود ۶۵ ۶۸
ماش ۶۳ ۵۷
لپه ۵۴ ۵۴
عدس ۵۲-۶۶ ۴۹-۶۲
لوبیا چشم بلبلی ۷۹ ۷۹
لوبیا قرمز ۷۲ ۷۲
لوبیا سفید ۸۳ ۸۳
لوبیا چیتی ۷۸ ۷۸

افزایش هزینه مسکن علت کاهش تقاضا در بازار کالاهای اساسی

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *