​بازدید سرزده وزیر صمت از مجتمع آندیا فولاد زنجان

دکتر علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت که در جریان سفر دو روزه در استان زنجان حضور یافته بود به صورت سرزده در مجتمع آندیا فولاد حضوریافته و با مدیران این شرکت جلسه فوری برگزار کرد.

مجتمع آندیا فولاد ایجرود که با حمایت دولت سیزدهم در مدار احیا قرار گرفته است چند ماهی است که تولید خود را در حوزه تولید زنجیره فولاد از سر گرفته است.

مجتمع فولاد آندیا با سرمایه‌گذاری منشاء خارجی(کشور چین) و ایران در سال 93 و به منظور تولید چدن به بهره‌برداری رسید و توانست فرصت اشتغال تا 1200 نفر را نیز فراهم نماید ولی در ادامه راه با مشکلات مدیریتی و اختلاف بین شرکا عملاً، روند روبه رشد شرکت متوقف و حجم تولیدات و میزان اشتغال آن به شدت کاهش یافت و همان باعث شد سرمایه‌گذار اصلی شرکت، مجتمع فولادی دیگری را در استان خوزستان احداث کند که هم اینک برای 1400نفر اشتغال ایجاد کرده است.

در طی سال‌های 1393 تا 1401 این کارخانه با فراز و فرودهای زیادی مواجه و عملاً خطوط تولید آن تعطیل شد؛ ولی از اواخر سال 1401 و ابتدای سال جاری و با پیگیری‌های متعدد سرمایه‌گذار اصلی و مساعدت و همراهی دستگاه‌های دولتی و قضایی استان و اثبات حقوق مادی و معنوی، مالک اصلی و اولیه شرکت زمام امور کارخانه را عهده‌دار و با فعال کردن خطوط کارخانه نسبت به جذب 220نفر در طی دو ماه اقدام کرد که هم اکنون بیش از 350نفر مشغول بکار هستند که پیش‌بینی می‌شود زمینه اشتغال برای یک هزار و 200 نفر در طی سال آینده ایجاد شود.

این واحد تولیدی که با حمایت دولت سیزدهم احیا شد، قرار است با ظرفیت تولید سالانه 250 هزار تن کنسانتره آهن، 250 هزار تن آگلومره و 15هزار تن فرومنگنز متوسط کربن و ۳۰ هزار تن فروسیلیکو منگنز و 800 هزار تن شمش چدن به فعالیت خود ادامه دهد؛ حجم سرمایه‌گذاری این مجتمع 200 میلیون دلار است.

همینطور سهامداران این کارخانه علاوه بر مالکیت مجتمع آندیا فولاد، مالک شرکت پانیا پرتو کهربا اندیمشک واقع در استان خوزستان نیز هستند و این دو واحد تولیدی سهامداران مشترکی دارند. این دو کارخانه به طور مشترک در زمینه تولید فروسلیکومنگنز با ظرفیت ۵۰ هزارتن در سال، فرومنگنز پرکربن با ظرفیت ۴۵ هزارتن در سال، فرومنگنز متوسط کربن و فرومنگنز کم کربن با ظرفیت ۴۵ هزار تن در سال گام برمی‌دارند که در حال حاضر این دو واحد تولیدی با اشتغال ۱۷۵۰ نفر به‌صورت مستقیم به فعالیت خود ادامه می‌دهند که در صورت حمایت توانایی ایجاد اشتغال به ۱۵۰۰نفر دیگر را نیز دارند تا از خروج بیش از ۴۰۰میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کنند.

مدیران آندیا فولاد زنجان و پانیا پرتو کهربا اندیمشک به وزیر صمت چه گفتند؟

مدیران آندیا فولاد زنجان در مراسم افتتاح این کارخانه ضمن قدردانی از حمایت‌های دولت بابت احیای این کارخانه، مشکلاتی را به وزیر صمت ارائه کردند. یکی از این مشکلات مهم و اساسی این بود که متأسفانه قوانینی در وزارت صمت وضع می‌شود که خلاف حمایت از تولید داخل است و کاملاً با اقتصاد مقاومتی در تضاد است.

مدیران آندیا فولاد و پانیا پرتو کهربا اندیمشک اعلام کردند علی رغم اینکه محصولاتی که توسط این دو کارخانه فولادی یکی در زنجان و دیگری در خوزستان تولید می‌شود کاملاً بازار داخل را تأمین می‌کنند، ولی برخی واحدهای مطرح فولاد در کشور نیاز خود را از خارج تامین می کنند که همین اقدامات سبب خروج منابع ارزی هنگفتی از کشور می‌شود.

آنان از وزیر صمت سؤال کردند که چرا و چه دلیلی دارد حقوق ورودی فرو منگنز پر کربن و متوسط کربن کاهش یافته و به شدت پایین است و همچنین چرا با تخصیص ارز دولتی جهت واردات این محصولات، واحدهای مطرح تولید فولاد در کشور نیاز خود را از واردات تأمین می کنند. متأسفانه در سال گذشته یکی از کارخانه‌های مطرح کشور بیش از 270 میلیون دلار ارز برای واردات فرومنگنز متوسط کربن مصرف کرده است و این کاملاً با استراتژی اقتصادی کشور در تضاد است.

مدیران آندیا فولاد از وزیر صمت درخواست کردند در راستای حمایت از تولید و فرامین مقام معظم رهبری، دستورهای لازم را برای افزایش حقوق ورودی و عدم تخصیص ارز دولتی جهت واردات محصولات فوق‌الذکر صادر کند تا کمک عظیمی به چرخه تولید که همواره دغدغه اصلی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است، انجام بگیرد.

علی‌آبادی وزیر صمت هم در این گفت‌وگو ضمن تأکید بر حمایت همه جانبه از تولید داخل، به مدیران آندیا فولاد ایجرود وعده داد که این موضوع را با قید فوریت بررسی خواهد کرد و اجازه نخواهد داد مبالغ هنگفت ارزی از کشور خارج شود.

همچنین مدیران این دو مجموعه فولادی از حمایت های همه جانبه مدیرعامل و مدیران محترم فولاد خوزستان کمال تشکر و قدردانی را کردند و اعلام کردند شرکت فولاد خوزستان همیشه حامی تولید داخل بوده و این شرکت باید الگویی برای شرکتهای فولادی دیگر باشد.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *