تأسیس 3 شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق

به نقل از وزارت اقتصاد و دارایی ، سید احسان خاندوزی که پس از بازگشت از سفر سه روزه خود به کشور عراق و در حاشیه مراسم رونمایی از "سامانه فکتورینگ قرارداد های خصوصی" در محل وزارت اقتصاد با خبرنگاران سخن می گفت، اعلام کرد: از جمله توافقات بعمل آمده با مقامات عراقی، با توجه به توانایی بالای شرکت های دانش بنیان و صنعتی کشور، بطور مشخص می توان از اجرای پروژه های تولید مشترک محصولات با ارزش افزوده بالا، در سه نقطه مرزی ایران و عراق در استان های "میسان"، "بصره" و "واسط" سخن گفت که در هر سه نقطه بتوانیم شهرک صنعتی مشترک تاسیس کنیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سفر اخیر وی و هیئت همراه به عراق، شاهد تحقق اراده جدی دو کشور برای اجرایی ساختن پروژه هایی بودیم که سالها از اجرا و یا تکمیل آنها سخن گفته میشد، اظهار داشت: از جمله این پروژه ها تکمیل خط آهن شلمچه – بصره بود که وزارت راه و شهر سازی ایران در این خصوص ابراز آمادگی کرد و دولت عراق هم اعلام کرد که رسما عددی را به منظور تأمین مالی این پروژه در بودجه 2023 خود گنجانده است.

وی افزود: البته اجرای این پروژه نیازمند برخی اصلاحات در جزئیات جغرافیایی ایستگاه های مرزی و نیز بخشی هم نیازمند اجرای عملیات مین روبی بود که نماینده ستاد کل نیرو های مسلح ایران وعده داد، بلافاصله بعد از تعطیلات نوروز، عملیات اجرایی آن را شروع کند.

خاندوزی با اشاره به عهده دار بودن مسئولیت ریاست طرف ایرانی کمیسیون اقتصادی دو کشور ایران و عراق، بحث های اقتصادی و صنعتی مطرح شده در جلسات برگزار شده این کمیسیون در سفر خود به عراق را شامل مباحثی از جمله تولید برق خواند و گفت: در این مورد، شرکت ها و پیمانکاران ایرانی توانایی بسیار بالا و البته برخی محدودیت های مالی را دارند.وی حوزه خدمات فنی و مهندسی را از جمله دیگر مباحث مطروحه در جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور خواند و گفت: در مدت حضور در عراق، بطور مستقل، یک جلسه با فعالان ایرانی حوزه خدمات فنی مهندسی گذاشتم و در جریان مشکلات آنها با طرف عراقی قرار گرفتم که موارد را به وزیر صمت عراق منتقل کردم.

خاندوزی افزود: آنها همچنین، یکی دو مشکل در حوزه گمرک و مالیات با طرف ایرانی داشتند که با توجه اینکه مربوط به حوزه اختیارات خود ما میشد، همانجا تصمیم گرفته شد آن موانع برطرف شود.وزیر اقتصاد با اشاره به رشد 20 درصدی حجم تجارت بین ایران و عراق در 11 ماهه گذشته اظهار داشت: دستاورد ها و توافقات کاملا "عملیاتی" به دست آمده در عراق، این امید را زنده می کند که برای سال 1402 بتوانیم رکورد افزایش تجارت با این کشور را بزنیم.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *