تسهیل معاملات تابلو برق سبز در راستای توسعه تجدیدپذیر‌ها

طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، مصوب هیئت دولت، صنایع بالای یک مگاوات موظف هستند حداقل یک درصد از مصرف برق خود را از طریق نیروگاه‌های تجدید‌پذیر تامین کنند و سالانه این سهم به مقدار یک درصد افزایش پیدا می کند و این ترتیب طی پنج سال به ۵ درصد خواهد رسید که تقاضای مناسبی برای نیروگاه های تجدیدپذیر ایجاد می کند. مضاف بر این، دستگاه‌های دولتی و اجرایی کشور نیز موظف هستند بخشی از مصرف خود را از منابع تجدید پذیر تامین یا خریداری کنند که سهم آن‌ها نیز به صورت سالانه و پلکانی به ۲۰ درصد درصد خواهد رسید .

در راستای ایجاد سهولت در تامین برق صنایع و مصرف کنندگان از طریق انرژی‌های های تجدیدپذیر، در همکاری وزارت نیرو با بورس انرژی تابلوی معاملات برق سبز از ابتدای خرداد راه اندازی شد که این بخش از مشترکان صنعت برق می‌توانستند، طبق الزام قانونی، بخشی از برق مورد نیاز خود را این طریق و از نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند.

به گفته مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، از ابتدای خرداد و راه‌اندازی تابلوی معاملات سبز در بورس انرژی تا پایان مهر امسال در مجموع بیش از ۱۴۹ میلیون کیلووات ساعت انرژی تولیدی برق نیروگاه‌های تجدید پذیر به ارزش بیش از ۳۶۶ میلیارد تومان در تابلوی برق سبز مبادله شده است.

او ادامه داد: از ابتدای راه اندازی تابلوی معاملات برق سبز بورس انرژی، تعداد ۶۳ مشترک در ۷ شرکت برق منطقه‌ای و ۱۱ شرکت توزیع نیروی برق اقدام به خرید برق از تابلوی برق سبز کرده‌اند.

وی افزود: تا پایان مهر ۲۰ نیروگاه خورشیدی، ۴ نیروگاه بادی و یک نیروگاه برق آبی کوچک با مجموع ظرفیت منصوبه حدود ۱۹۵ مگاوات که متقاضی حضور در بورس بودند، جهت حضور در معاملات تابلوی سبز به شرکت بورس انرژی معرفی و مجوز حضور آن‌ها در بورس صادر شده است. وزارت نیرو نه تنها تحویل برق معامله شده در تابلوی سبز را تضمین می‌کند بلکه خریداران برق تجدید پذیر را به میزان برق خریداری شده از تابلوی سبز از شمول برنامه‌های مدیریت مصرف نیز خارج می‌کند.

گفتنی است از زمان راه اندازی تابلوی معاملات سبز در بورس انرژی، صرفاً مصرف کنندگان بالای یک مگاوات مجاز بودند که به عنوان خریدار برق در این فضا اقدام به خرید برق مورد نیاز خود کنند و شرکت‌های خرده فروش که به عنوان واسطه و تسهیل‌گر معاملات برق انجام وظیفه می‌کنند مجوز حضور در این بازار را نداشتند که به تازگی نیز زیرساخت‌های لازم برای حضور این شرکت‌ها نیز فراهم شد.

سخنگوی برق با اشاره به نقش شرکت های خرده فروش در تسهیلات معاملات تابلو برق سبز گفت: از ابتدای راه اندازی معاملات سبز در بورس برنامه‌ریزی لازم برای ورود شرکت‌های مذکور به تابلوی سبز بورس انرژی آغاز شد که در قدم اول زیرساخت لازم برای فراهم سازی امکان تخصیص برق خریداری شده توسط شرکت‌های خرده فروش به مصرف کنندگان نهایی را طراحی و پیاده سازی شد و اولین معامله برق سبز در ۲۴ مهر به میزان ۷۲۰۰ کیلووات ساعت نهایی شد. انتظار می‌رود با ورود این شرکت‌ها، ریسک خرید و فروش برق برای مصرف کنندگان کوچک و متوسط کاهش و معاملات در این بازار توسعه پیدا کند.

تسهیل معاملات تابلو برق سبز در راستای توسعه تجدیدپذیر‌ها

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *