جزئیات نرخ خرید تضمینی گندم اعلام شد

امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت نرخ خرید تضمینی گندم با حضور اعلایی مقدم دبیر شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی ،هاشمی رئیس بنیاد گندمکاران،سروی کارشناس اقتصاد کشاورزی پرداخت.

سوال: چرا تا کنون قیمت تعیین نشده است؟

اعلایی مقدم : حدود هفت میلیون و سیصد هزار تن گندم تا این لحظه از کشاورزان خریداری شده است و نسبت به سال زراعی گذشته بیست و هفت درصد افزایش داشته است. خوشبختانه در چند محصولی که باید زودتر قیمت مشخص می شود مثل ذرت و آفتاب گردان این کار انجام شده است.

چهار معیار اساسی را ما برای تعیین قیمت انجام دادیم. قیمت نهایی شده و فردا در صحن شورا قبل از شروع فصل زراعی اعلام خواهد شد. قانون گذار کمیسیون ذیل شورا را برای این کار پیش بینی کرده است که فردا مراحل انجام و به کشاورزان ابلاغ می‌شود. قیمت ذرت و کلزا سی و دو هزار تومان است.

سوال: این تاخیر چه آسیبی میتواند به کشاورزان وارد کند؟

هاشمی: کشاورزان باید تکلیف خود را قبل از فصل شروع کشت بدانند تا بتواند تشخیص دهند که اگر شرایط اجازه میدهد محصول را بکارند و به چه میزانی باید بکارند. قانون آخر تیرماه را تعیین کرده است و ما شاهد این بودیم که کشاورزان همت خوبی نشان دادند. قبل از اینکه قیمت در صحن شورا بررسی شود یک کمیسیون هایی برای این کار در نظرگرفته شده است. من فکر میکنم فردا در عرض یکی دو ساعت قیمت ها مشخص و اعلام شود.

سوال : نظر شما در این خصوص چیست؟

اعلایی مقدم: در یکی دو هفته گذشته قیمت جهانی گندم بالا رفت. گندم یک محصول استراتژیک تاثیر گذار در دنیا است.

سوال: نظر شما در خصوص نرخ خرید تضمینی گندم چیست؟

سروی: متولی تعیین قیمت به کمیسیون جهاد کشاورزی معرفی و محول شد. بناست قیمت فردا تعیین شود و همان اتفاق در حال رقم خوردن است و ما نمی‌توانیم تفکیک مشخصی قائل شویم. سال گذشته در زمینه استفاده از سیاست های غیر قیمتی اتفاق خاصی نیفتاد و همچنان فراگیر نشده است.

اعلایی مقدم: این قیمت ها جدید هستند که کشاورزان ما سطح زیر کشت شان را با شرایط اقتصادی وقف دهند. دو برابر قیمت گندم،قیمت کلزا پیش بینی شده بود. معیار تعیین قیمت کلزا دو برابر سال قبل است. قبل از کشت ما سیاست های قیمت تضمینی را تعیین کردیم.

هاشمی: ما این قیمت گندم را فعلا قبول نداریم و قیمت پایه پانزده هزار تومان است و همان قیمت پانزده هزار تومان پرداخت خواهد شد. قیمت در سال ۱۴۰۰ قیمت مورد رضایت کشاورزان نبود. ما جهش خوبی داشتیم و هر گاه دولت توانست قیمت خوبی را برای محصولات قرار دهد و واقعی باشد و سود متعارف داشته باشد کشاورز محصول خود را به کسی نفروخته است و دلالان و قاچاقچیان سودی نبرده اند. ما زمانی داشتیم که در اسفند ماه قیمت اعلام می‌شد و این کشاورز را دچار سردرگمی میکرد و نمی‌دانست چقدر محصول باید بکارد. برای سال های آینده امیدواریم قبل از موعد مقرر قیمت گذاری ها انجام شود.

سروی: به دلیل قاچاق داخل به خارج گندم این موضوعات دیده شده است تا ما دیگر شاهد قاچاق این محصولات نباشیم. شورای قیمت گذاری فعلی بهتر از شورای اقتصادی بود که با تاخیر بسیار قیمت را اعلام میکرد به دلیل حمایت از مصرف کنندگان اختلاف قیمت به وجود آمد و تا کنون پا برجا مانده است. ما باید بسته های تشویقی را برای حمایت از محصولات مان متنوع کنیم.

سوال: درست است؟

اعلایی مقدم: قانون گذار مولفه های مختلفی را برای قیمت گذاری قرار داده است. وزارت جهاد کشاورزی ماهیتش حمایت از تولید و تولید کننده است. علت جهش تولید و افزایش تولید در گندم مهم است. ما در نوار شمالی کشور خشکسالی داشتیم. در سال زراعی ۹۹_۱۴۰۰ یک میلیون تن کود استفاده شده بود. در سال زراعی گذشته ما سه میلیون و سه هزار تن کود توزیع کردیم. ما چهار گزینه قیمتی برای گندم داریم و برای بیست و هشت محصول دیگر هم گزینه های قیمتی داریم. فردا ساعت دو تا شش بعد از ظهر جلسه است و برای همه محصولات چهار سناریوی قیمتی داریم.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *