اظهارات جنجالی وزیر افراطی کابینه رژیم صهیونیستی به حدی تند و جنجالی است که حتی آمریکا و فرانسه نیز وی را از سفر به کشورهایشان منع کردهاند.
به گزارش مشرق، تقریباً روزی نیست که اظهارات «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر افراطگرای دارایی رژیم صهیونیستی سوژه رسانههای مختلف منطقهای و حتی رسانههای داخلی رژیم صهیونیستی نشود. وی به تازگی در جدیدترین اظهارات خود با این توهم که نزدیک به ۲ میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه را مجبور به مهاجرت کرده و ارتش اسرائیل موفق شده عملیات به بنبست خورده خود در غزه را با موفقیت پشت سر گذاشته و نیروهای حماس و تسلیحات و توان نظامی آن را از بین ببرد، مدعی شد که باید شهرکهای صهیونیستنشین در غزه ایجاد شود تا خطر این منطقه برای همیشه از اسرائیل دفع شود.
پرورش یافته مدارس تلمودی
وبگاه الجزیره در مقالهای به بررسی پیشینه این وزیر صهیونیست که پرورش یافته مدارس افراطی تلمودی در سرزمینهای اشغالی است، اشاره و تاکید میکند که وی عضو احزاب راستگرای یهودی است و بعد از اینکه در سال ۲۰۱۵ به عنوان نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی و مسئول حزب صهیونیسم دینی انتخاب شد، طی سالهای ۲۰۲۰ به بعد وارد کابینه شد و اخیراً سمت وزارت دارایی و مسئولیت اداره مدنی در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را بر عهده داشته است.
وی که در شهرک صهیونیستنشین «بیت ایل» در اراضی اشغال شده فلسطین متولد شد، در ۲۸ سالگی به خدمت ارتش درآمد. وی از همان ابتدا طرفدار سرسخت نظریه حمله فراگیر به نوار غزه بود و از کابینه میخواست به قوانین تلمودی احترام بگذارد و این قوانین را به تمامی فلسطینیان نیز تحمیل کند.
وی همواره دیدگاههای افراطگرایانهای را ضد چپگرایان صهیونیست و فلسطینیان مطرح میکند و مواضع ناپختهاش به اندازهای زیاد است که حتی برخی نزدیکان نیز معتقدند وی دچار اختلالات روانی است!
افراطگرای ذاتی
اسموتریچ سال ۱۹۸۰ و در شهرکهای صهیونیستنشین جولان اشغالی که بافت جمعیتی افراطی دارند، به دنیا آمد. این شهرکها از همان ابتدا کانون صهیونیسم دینی به شمار میروند. اجداد او در اوکراین زندگی کردهاند و در زمان قیمومیت انگلیس بر فلسطین به این منطقه منتقل شدهاند.
پدرش یک خاخام صهیونیست و یکی از اعضای اصلی هستههای توراتی بود که خاخام تسفی یهودا کوک برای تاسیس شهرکهای صهیونیست نشین در جولان به این منطقه اعزام کرده بود.
وی ازدواج کرده و ۷ فرزند دارد و بنا به گفته روزنامه صهیونیستی هآرتص در شهرک کدومیم و در خانهای که مجوز ساخت ندارد، زندگی میکند. حتی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اذعان میکند که او با مصادره املاک شخصی فلسطینیان در نزدیکی این شهرک، منزل خود را در آنجا احداث کرده است.
این وزیر صهیونیست در مدارس دینی و تلمودی صهیونیسم تحصیل کرد و با مبانی افراطی در ادغام بین دیانت یهودی و تفکر صهیونیستی آشنا شد و به عنوان یکی از عناصر سیاسی افراطگرا در میان راستگرایان وارد فضای سیاسی سرزمینهای اشغالی شد.
او همچنین مدیریت یک مدرسه تلمودی در شهرک صهیونیست نشین کدومیم را بر عهده داشته و یکی از اعضای موسس سندیکای مدارس عالی تلمودی در مقطع بالاتر از دبیرستان در سرزمینهای اشغالی است.
اسموتریچ بعد از ورود به کنست رژیم صهیونیستی به عنوان معاون رئیس پارلمان و همچنین عضو کمیسیون مالی و کمیسیون امور داخلی و محیط زیست و کمیسیون نظارت بر دولت و کمیسیون امور خارجی و دفاعی انتخاب شد.
در سال ۲۰۱۹ به مدت کوتاهی پست وزارت ارتباطات را در اختیار گرفت و سپس در دسامبر سال ۲۰۲۲ عضو کابینه بنیامین نتانیاهو شد و وزارت امور دارایی را در دست گرفت. این انتخاب به حدی متهورانه بود که «گادی ایزنکوت» رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی انتخاب او به این سمت را یک «قمار» توصیف کرد.
رفتارهای جسورانه در جوانی
وی قبل از فعالیتهای سیاسی نیز رفتارهای جنجالی بسیار زیادی داشت در سال ۲۰۰۵ به عنوان یکی از مخالفان اصلی تخلیه شهرکهای صهیونیست نشین در نوار غزه مطرح بود و بعد از اینکه ۷۰۰ لیتر سوخت در منزل وی کشف شد که به وسیله آن به دنبال انجام اقدامات خرابکارانه بود، بازداشت شد. اما خیلی زود و بدون اینکه دادخواستی علیه وی مطرح شود، آزاد شد.
اسموتریچ در دورانی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال ائتلاف با لیست عربی حاضر انتخابات کنست رژیم صهیونیستی بود، به شدت با این موضوع مخالفت و عربها را خطری استراتژیک برای اسرائیل توصیف کرد.
اگرچه شهرک نشینان صهیونیست جایگاه پایینی در جامعه صهیونیستی دارند، اما وی همچنان در شهرکها زندگی میکند و به صورت گسترده به حمایت از شهرکسازی و تحریک به تخریب منازل فلسطینیان در کرانه باختری و منطقه النقب ادامه میدهد.
اولویت اصلی وزیر افراطی
وی در سال ۲۰۱۵ قانون شهرکسازی را به کنست ارائه کرد تا اختیارات بیشتری برای تخریب منازل فلسطینیان به کابینه رژیم صهیونیستی بدهد و مصادره اراضی بیشتر در کرانه باختری برای گسترش شهرک سازی را فراهم نماید.
حزب سیاسی وی شهرک سازی و تمامیت ارضی را از مهمترین اولویتهای خود معرفی کرد و در انتخابات زودهنگام پنجم با استفاده از فضای افراطی موجود در جامعه صهیونیستی موفق شد سومین لیست برنده انتخابات کنست شود.
تحلیلگران و ناظران مسائل سیاسی اعتقاد دارند که رفتارهای سیاسی اسموتریچ باعث تحریک شهرک نشینان به خشونت ضد فلسطینیان شده تا جایی که بنابر آمار و گزارشهای ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد، حملات و تجاوزهای صهیونیستها ضد فلسطینیان در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳۰ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش پیدا کرد.
وی در پست وزارت دارایی بیشترین خدمت رسانی را به فعالیتهای افراطی در احداث شهرکهای صهیونیست نشین و اخراج تعداد بیشتری از فلسطینیان کرده، به عنوان مثال در بودجه سال ۲۰۲۴ مبلغ ۹۶۰ میلیون دلار (معادل یک چهارم تمامی اموال وزارت حمل و نقل) را به احداث یک اتوبان برای ارتباط سرزمینهای اشغالی با کرانه باختری کرد تا به این وسیله زمینه مساعدتری برای احداث شهرکهای بیشتر مهیا شود. او در ادامه فعالیتهای نژادپرستانه خود اموال اختصاص یافته به شهرهای فلسطینی واقع در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ همچنین بودجه آموزشی در قدس شرقی را حذف کرد.
مواضع نژادپرستانه
اسموتریچ علاوه بر رفتارهای افراطی که از خود نشان میدهد، مواضع بسیار نژادپرستانهای را در ضدیت با فلسطینیان در پیش گرفته که مورد انتقاد گسترده بینالمللی واقع شده است. افکار وی به اندازهای خطرناک و افراطی است که مسئولان آمریکایی و فرانسوی در سال ۲۰۲۳ سفر او به واشنگتن و پاریس را ممنوع کردند.
او در مارس ۲۰۲۳ در نشستی در پاریس گفته بود: «چیزی به اسم ملت فلسطین وجود ندارد.». وی همچنین در اکتبر سال ۲۰۲۱ خطاب به نمایندگان عرب کنست رژیم صهیونیستی گفت: «اشتباه دیوید بن گوریون نخست وزیر اسبق اسرائیل این بود که ماموریت خود را کامل نکرد و همه شما را از اراضی ۱۹۴۸ اخراج نکرد.»
اسموتریچ در واکنش به اعتراض فلسطینیان به نظامیان صهیونیست که گاه با پرتاب سنگ توسط کودکان خود را نشان میداد، گفت: کسی که ضد ما سنگ پرتاب میکند، نباید در اینجا باشد، یا باید به او شلیک شود یا اینکه زندانی شده یا اخراج گردد، تنها کسانی میتوانند در اسرائیل بمانند که دولت یهودی را بپذیرند و ما با کسانی که آن را قبول نکنند مبارزه میکنیم و آنها را شکست میدهیم.
رویکردهای نژادپرستانه وی به اندازهای است که در آوریل سال ۲۰۱۶ خواستار جداسازی بخش زایمان بین زنان یهودی و عرب در بیمارستانهای سرزمینهای اشغالی شده بود. او مدعی است که زنان فلسطینی خطری برای ترکیب جمعیتی در اراضی اشغالی به شمار میروند.