ربع سکه ۱۱میلیونی فقط ۶ میلیون طلا دارد! / چرا حتی دلار هم به پای سکه نمی‌ رسد؟

ربع سکه ۱۱میلیونی فقط ۶ میلیون طلا دارد! / چرا حتی دلار هم به پای سکه نمی‌ رسد؟

ربع سکه ۱۱میلیونی فقط ۶ میلیون طلا دارد! / چرا حتی دلار هم به پای سکه نمی‌ رسد؟

اقتصاد آنلاین نوشت:در روزهای گذشته و به دنبال جهش‌های نرخ دلار، شاهد افزایش قیمت سکه بوده‌ایم. همزمان بسیار درباره حباب و یا افزایش قیمت کاذب سکه، به ویژه ربع سکه هم شنیده‌ایم. بر اساس محاسبات، حباب ربع سکه به ۴۱.۱۷ درصد رسیده است. به عبارت دیگر، ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از قیمت ربع سکه نه به خاطر طلای موجود در آن، بلکه به دلیل تقاضای شدید است.

همراه با افزایش نرخ دلار، قیمت طلا و سکه هم بالا رفته است. ظهر روز گذشته، سه‌شنبه ۹ام اسفند ماه ۱۴۰۱، قیمت هر گرم طلای عیار ۱۸ به بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز ۳۲ میلیون تومان، نیم سکه ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ربع سکه ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در بازار معامله شد.

قیمت طلا به دو متغیر مهم وابسته است؛ هر انس طلا در بازارهای جهانی و نرخ دلار در بازار.

قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی از ۱۷۶۶ دلار در اول مرداد ماه سال جاری با ۳.۱ درصد افزایش به ۱۸۲۱ دلار در اول اسفندماه و نرخ دلار نیز در همین بازه زمانی با یک جهش حدود ۵۶ درصدی به حدود ۵۰ هزار تومان رسیده است.

بر اساس افزایش قیمت انس طلا در بازارهای جهانی و افزایش قیمت دلار در کشور، طلا باید در بازه زمانی مورد نظر ۶۲ درصد افزایش قیمت را تجربه می‌کرد. این درحالی است که قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار از اول مرداد ماه سال جاری از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان با افزایش ۹۲ درصدی در اول اسفندماه به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

بنابراین قیمت طلا ۳۰ واحد درصد بیش از میزانی که باید بر اساس رشد قیمت دلار و اونس طلا رشد می‌کرد، افزایش یافته است؛ افزایش قیمت بیشتری که از آن تحت عنوان «حباب» و یا «کاذب بودن» قیمت طلا یاد می‌کنند.

برای تحلیل چرایی جهش قیمت طلا عملا می‌توانیم تاثیر افزایش قیمت اندک اونس طلا را بی اثر بدانیم، اما سوال مهم این است که چرا طلا در ایران حتی بیش از دلار رشد کرده است؟

دلیل اصلی رشد قیمت طلا و دلار، تورم موجود در اقتصاد کشور است؛ تورم باعث می‌شود که خریداران بخواهند هر چه سریع‌تر سرمایه خود را به کالای دیگری تبدیل کنند. خودرو و مسکن، به ویژه در شرایط فعلی، به سرمایه بسیاری احتیاج دارد و خریدارانی با سرمایه خرد، طلا و دلار را بهترین گزینه می‌دانند.

شاید یکی از مهمترین دلایل درخصوص جذابیت بیشتر طلا از دلار برای خریداران هم این است که بازار طلا در ایران بیش از هر بازار دیگری از دخالت‌های دولتی مصون مانده است. این در حالی است که در بازه‌های زمانی متفاوتی شاهد آن بوده‌ایم که عرضه دلار در صرافی‌ها با مشکلاتی از سوی دولت روبه‌رو شده و یا سقفی برای خرید و فروش دلار تعیین شده است.

اما به دلیل آزادتر بودن بازار طلا در ایران و محدود بودن دخالت‌های دولتی در آن، طلا همواره یک نرخ داشته و محدویتی برای عرضه و خرید و فروش آن ایجاد نشده است. موارد فوق از دلایلی هستند که سبب شده تقاضا برای طلا در بازار بسیار زیاد باشد و این بازار بتواند هم افرادی با سرمایه خرد و هم سرمایه‌گذاران بزرگ را به خود جذب کند. طبیعی است چنین افزایش تقاضایی، افزایش قیمت آن کالا را نیز به دنبال داشته باشد.

اما در همان بازار طلا هم سکه و به ویژه ربع سکه محبوبیت بیشتری در میان خریداران دارد؛ افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند معمولا به دلیل اجرت بالا، طلای زینتی نمی‌خرند. خریداری طلای آب شده هم ریسک‌های خاص به خود را دارد و مانند سکه نیست که خریدار از اصل و معتبر بودن آن اطمینان داشته باشد.

افزایش تقاضا برای سکه سبب شده است که تمام سکه بهار آزادی ۶.۶۴ درصد و نیم سکه ۲۲.۶۳ درصد حباب (قیمت این سکه‌ها بیشتر از قیمت طلای موجود در آن‌هاست) داشته باشد. بنابراین درحال حاضر تمام سکه در حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و نیم سکه ۳ میلیون ۸۵۰ هزار تومان حباب دارند.

حباب ربع سکه اما بسیار بیش از این است و به ۴۱.۱۷ درصد می‌رسد؛ به عبارت دیگر، ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از قیمت ربع سکه حباب است و در واقع قیمت طلای موجود در ربع سکه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و نه بیش از ۱۱میلیون تومان. چنین حبابی برای ربع سکه نیز به دلیل تقاضای به شدت بالا به ویژه از سوی خریداران با سرمایه خرد است.

بیشتر بخوانید:

  • خریداران دلار غیب شدند /تداوم خالی شدن حباب سکه

۳۵۲۱۷

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *