فرار دو ستاره با سرعت بیش از ۲هزار کیلومتر بر ثانیه!
تا همین اواخر، تنها ده ستاره شناخته شده در مسیرهایی وجود داشت که به آنها اجازه میداد از کهکشان راه شیری که توسط انفجارهای ابرنواختر قدرتمند به بیراهه پرتاب شده، بگریزند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یک مطالعه جدید با استفاده از دادههای بررسی گایا توسط ESA در ژوئن امسال، شش گریز دیگر را نشان داد که دو مورد از آنها رکورد سریعترین سرعت شعاعی را در بین ستارههای فراری که تا به حال رصد شدهاند شکستند؛ ۱۶۹۴ کیلومتر بر ثانیه و ۲۲۸۵ کیلومتر بر ثانیه.
بیشتر بخوانید:
آدم فضایی ۳ متری فضای مجازی را به هم ریخت / عکس
شبه جنگنده جدید و مرموز «اکس»/ غرشی که شنیده نمیشود/ عکس
ابرنواخترهایی که این ستارگان را پرتاب کردند، نوع خاصی به نام نوع ۱a هستند. ابرنواخترهای نوع ۱a که به دلیل سودمندی خود در تعیین فواصل نجومی معروف هستند و در منظومه های ستارهای دوتایی رخ میدهند.
در سناریوی انفجار دوگانه، بقایای ستاره همسایه به فضا پرتاب میشود، با سرعت مشابهی که به دور شریک مردهاش میچرخید. این فرآیند به فراری اجازه میدهد تا از طریق کهکشان راه شیری، در نهایت از آن خارج شود.
ابرنواخترهای تک انفجاری نیز می توانند ستاره های فراری تولید کنند. در این موارد، بقایای ستاره در حال انفجار است که به جای ستاره شریک، به سرعت بسیار بالایی می رسد. چنین رویدادهایی ابرنواختر نوع ۱ax نامیده می شوند که در آن انفجار نمی تواند ستاره را به طور کامل نابود کند. این فرارها هنوز هم بسیار سریع هستند، اما نه به سرعت انفجارهای دوگانه.