فوری؛ حقوق بازنشستگان در دو مرحله کاهش پیدا می‌کند؟

فوری؛ حقوق بازنشستگان در دو مرحله کاهش پیدا می‌کند؟/ سلطانی‌کیا: این قانون به ضرر بازنشستگان تمام می‌شود

ایلنا نوشت: رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: با قانونی که مجلس در لایحه برنامه توسعه هفتم گذاشته، حقوق قانونی و مکتسبه بازنشستگانِ سایر سطوحِ مشمول قانون تأمین اجتماعی نه تنها متناسب‌سازی نمی‌شود، که در دو مرحله کاهش می‌یابد.

عباسعلی سلطانی‌کیا (رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی) در خصوص نحوه‌ی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در برنامه توسعه هفتم گفت: با قانونی که مجلس در لایحه برنامه توسعه هفتم گذاشته، حقوق قانونی و مکتسبه هر فرد بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی نه تنها متناسب‌سازی نمی‌شود، که در دو مرحله کاهش می‌یابد. بنابراین درخواست ما از مجلس اصلاح جز ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه اقتصادی اجتماعی است، به نحوی که کلمه برابر به جای ۹۰ درصد قرار گیرد.

وی گفت: در این خصوص چندین نامه به نایب رییس مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق نوشته و درخواستِ تجدیدنظر داشته‌ایم. در نامه‌ها تأکید کردیم که نحوه‌ی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگانِ غیرحداقل‌بگیر دارای ایراد حقوقی است که هم بر خلاف اصل عدالت است هم علاوه بر اینکه حقوق این گروه از بازنشستگان متناسب‌سازی نمی‌شود و کاهش ۱۵ساله حقوقشان نیز جبران نمی‌شود، حقوق قانونی آنان کاهش نیز می‌یابد.

سلطانی‌کیا گفت: با چنین قانونی، حقوق بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی طی ۲ مرحله کاهش می‌یابد؛ در مرحله اول، طبق ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی، در زمان آغاز بازنشستگی و معدل‌گیری تعیین حقوق بازنشستگی که بر اساس معدل ۲ سال آخر اشتغال و بیمه‌پردازی تعیین می‌گردد، که طبیعتا و به‌طور رایج کاهشی بیش از ۱۰ درصدی خواهد داشت. در مرحله دوم نیز با اجرای مصوبه مورد اشاره مجددا حقوق بازنشستگی بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی ۱۰ درصد دیگر کاهش می‌یابد، چون در مصوبه قید شده است که نسبت مستمری ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی متناسب گردد. درنتیجه حقوق قانونی و مکتسبه هر فرد بازنشسته مجددا به میزان ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی تأکید کرد: این موضوع مغایر با حقوق متعینه‌ی بازنشستگی هر فرد است که طبق ماده ۷۷ تعیین شده است. به عبارت دیگر، نه تنها عقب‌ماندگی حقوق بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی متناسب‌سازی نمی‌شود، بلکه با این مصوبه اولین حقوق مستمری استحقاقی آنان مجددا به میزان ۱۰درصد کاهش می‌یابد.

سلطانی‌کیا گفت: از مجلس می‌خواهیم نسبت به اصلاح جز ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه اقتصادی اجتماعی اقدام نماید، به نحوی که کلمه برابر به‌جای ۹۰ درصد قرار گیرد.

وی بیان کرد: سازمان تأمین اجتماعی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان اقدام نماید، به نحوی که در پایان سال سوم نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال برابر نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری متناسب گردد.

سلطانی‌کیا در پایان گفت: از مجلس انتظار داریم که قبل از ارسال مصوبه به شورای نگهبان، این ایرادِ بسیار مهم برطرف شود.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *