قطعنامه پارلمان اروپا با رویکرد سیاسی صادر شدهاست
حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی اظهار داشت: تلاش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مقابله با گروههای تروریستی ساخته آمریکا در منطقه بخصوص داعش سبب شده است تا آمریکا و همپیمانانش به دنبال ایجاد محدودیت و انتقام از آن باشند.
وی افزود: اقدامی که پارلمان اروپا علیه سپاه به راه انداخته است را می توان در همین راستا ارزیابی کرد زیرا نقشه های استعماری غرب در جهان اسلام با تلاش و مجاهدت نیروهای سپاه به شکست انجامید.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: سپاه نماد اقتدار جهان اسلام و جبهه مقاومت است و بنابراین حامیان رژیم تروریستی صهیونیستی با اقدامات ایذایی اینچینی می خواهد به زعم خود به سپاه ضربه بزنند.
میرتاج الدینی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخشی از نیروی رسمی نظامی کشورمان محسوب می شود که در قانون اساسی نیز جایگاه ویژه ای دارد و از این رو قطعنامه پارلمان اروپا اقدامی غیرقانونی و خلاف عرف و قواعد بین الملل است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: سپاه یک گروه یا مجموعه ای کوچک و خودساخته نیست بلکه یک سازمان رسمی و دفاعی به شمار می رود که در چهار دهه گذشته علاوه بر دفاع از ایران اسلامی خدمات بسیاری در حوزه محرومیت زدایی، مقابله با تروریسم و جرایم سازمان یافته، اجرای طرح های عمرانی و زیربنایی به مردم ارایه کرده است.
وی این اقدام پارلمان اروپا را عداوت با نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تاکید کرد: هرگونه اقدام علیه سپاه پاسداران بیپاسخ نخواهد ماند و پاسخی محکم و پشیمان کننده دریافت خواهد کرد.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه قطعنامه پارلمان اروپا فاقد ضمانت اجرایی است، افزود: اینکه پارلمان اروپا به تعلیق برجام رای نداد، نشان می دهد که اکثریت این قاره به دنبال رویارویی با ایران نیست.
طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروههای تروریستی از سوی آنا فوتیگا، قانونگذار محافظه کار لهستانی پارلمان اروپا پیشنهاد و در جریان رایگیری روز چهارشنبه – ۲۸ دی – در قالب متمم به گزارش یادشده، اضافه شد. در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
اما تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم نهایی را شورای اروپا میگیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیر الزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار میرود، هشدار دادهاند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.
در این ارتباط حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان اقدامات مخرب پارلمان اروپا در قبال سپاه پاسداران را خلاف منشور سازمان ملل متحد دانست و گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش سازنده ای در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق، سوریه و منطقه غرب آسیا داشته و با نابودی داعش، پایتخت های اروپایی را از شر حملات این گروه تروریستی نجات داد. بنا بر این اروپاییها مدیون مجاهدت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسیر مبارزه با تروریسم هستند.