قیمت گوجه سر به فلک کشید | علت گرانی گوجه

قیمتها در نیمه سال همیشه دچار نوسان شده و روند صعودی دارند. فصل‌های گرم سال به دلیل فسادپذیر بودن اقلام غذایی قیمت‌ها متعادل‌تر بوده اما این نرخ‌ها در نیمه دوم سال به یکباره دچار جهش می‌شوند که منجر به شوک در بازارهای مختلف می‌شود.

ابتدای هفته گذشته هر کیلو گوشت مرغ چیزی حدود ۸۹ هزار تومان بود اما این قیمت تا پایان هفته ثابت نماند و به ۹۲ هزار تومان رسید. ظاهراً در هفته جاری هم این جهش قیمت ادامه دارد به طوری که شامگاه روز گذشته (جمعه) هر کیلو گوشت مرغ ۹۸.۸۰۰ تومان به فروش رسید. به نظر می‌رسد در ایام تعطیل پایان هفته نظارتی بر بازار حاکم نبوده و فروشندگان قیمت برخی کالاهای اساسی را افزایش می‌دهند.

عامل گرانی گوجه فرنگی چیست؟

در کنار قیمت مرغ از سوی دیگر افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی مانند گوجه فرنگی را نیز در بازار سبزیجات شاهد هستیم. در حالی که دو هفته قبل نرخ هر کیلو گوجه فرنگی بین ۲۱ تا ۳۲ هزار تومان متغیر بود در دو هفته اخیر قیمت این محصول به هر کیلو حدود ۴۰ هزار تومان رسیده است. هفتم آذر (سه شنبه هفته گذشته) حسین اصغری مدیرکل دفتر سبزی، صیفی و محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی از توزیع بار جدید گوجه فرنگی و کاهش قیمت‌ها در بازار خبر داده بود اما به نظر می‌رسد این توزیع انجام نشده یا در صورت انجام منجر به کاهش قیمت‌ها نشده است.

این مقام مسؤول عنوان کرده بود، گوجه فرنگی به دلیل شرایط محصول، امکان انبار کردن ندارد به همین دلیل به میزان محدود در استان خوزستان نگهداری می‌شود اما مقدار آن به اندازه‌ای نیست که بازار را در شرایط مناسبی مانند سیب زمینی و پیاز تأمین کند. به همین دلیل برنامه کشت در استان‌های جنوبی در فصل پاییز انجام شده و ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین به این امر اختصاص یافت. امیدواریم از این حجم زمین اختصاص داده شده حدود ۲۱۵ هزار تن محصول به بازار عرضه شود.

بر اساس برآوردهای انجام شده این میزان تولید قرار است ۱۳۵ هزار تن فقط در ماه آذر به بازار عرضه شود که به دلیل بارش باران در مناطق جنوبی و عدم امکان تردد در مزارع برداشت محصول محدود شد.

مدیرکل دفتر سبزی، صیفی و محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد، با بهبود شرایط اقلیمی و امکان مراجعه کشاورزان به مزارع، برداشت گوجه فرنگی انجام شده و محصول با حجم بالاتری به بازار عرضه خواهد شد. ‌

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *