مرغ کیلویی ۱۰۰ هزارتومان صحت دارد؟

صدرالدین عظیمی قیمت واقعی مرغ زنده با احتساب سود مرغدار را کیلویی ۵۳ تا ۵۵ هزار تومان دانست و افزود: وزارت کشاورزی به‌صورت دستوری قیمت را پایین نگه می‌دارد اما از برای ادامه حیات تولید از تولیدکنندگان نیز حمایت نمی‌کند و کمبود این روزهای مرغ در بازار را می‌توان به عدم حمایت وزرات کشاورزی از تولیدکنندگان نسبت داد.

وی با تایید کاهش تعداد جوجه‌ریزی، تصریح کرد: حدود ۱۱۰ میلیون جوجه ریزی در دی سال گذشته انجام شد اما این عدد در اسفند به ۸۵ میلیون قطعه رسید.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان مرغ گوشتی با اشاره به کاهش تولید جوجه یک روزه از سوی انجمن مربوطه، گفت: ضرر و زیان قابل توجه مرغداران در ماه‌های گذشته باعث شد تولیدکنندگان انگیزه تولید را از دست بدهند و قیمت جوجه یک روزه به ۲ تا ۳ هزار تومان رسید. همین مسئله باعث شد تولیدکنندگان جوجه یک روزه حجم تولید را کاهش و تلاش کردند تولید را با تقاضا هماهنگ کنند.

عظیمی کاهش حجم‌ تولید جوجه یک روزه از سوی انجمن در اسفند را منطقی ندانست و افزود: هرچند کاهش تولید نتیجه ضرر تولیدکنندگان بود. بدون تردید اگر مخارج آنها تامین می‌شد اقدام به خالی کردن جوجه کشی‌ها نمی‌کردند.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که عرضه مرغ کیلویی ۴۵ هزار تومان باعث شکل‌گیری صف‌های طولانی برای خرید این محصول شده است آیا این اقدام به تولیدکنندگان ضرر وارد می‌کند؟‌ گفت: مسئولان می‌خواهند با این اقدام بازار را تنظیم و کمبود مرغ را جبران کنند اما در واقع با این اقدام علاوه بر ضربه زدن به تولیدکنندگان، سرمایه ملی را نیز از بین می‌برند چراکه تولید مرغ کیلویی ۶۵ هزار تومان تمام شده است و فروش مرغ کیلویی ۴۵ هزار تومان به معنی تحمیل ضرر ۲۰ هزار تومانی در هر کیلو به دولت و تولیدکنندگان است.

وی ادامه داد: بخشی از مرغ منجمد وارد چرخه عرضه مستقیم‌ نمی‌شود و به سفره‌ها و سبد کالایی مردم راه پیدا نمی‌کند؛ مشخص نیست که این حجم‌ در کجا عرضه می‌شود.

عظیمی با بیان اینکه در شرایط کمبود مرغ چاره‌ای جزو توزیع مرغ منجمد نداریم، افزود: مرغ منجمد باید عرضه شود چراکه تاحدودی عرضه آن بازار را تنظیم کرد اما قیمت و حجم‌ عرضه آن باید مدیریت شود.

وی کمبود نقدینگی را بزرگترین چالش تولیدکنندگان عنوان کرد و افزود: قیمت باید اصلاح شود تا اینگونه عرضه با تقاضا هماهنگ و بازار آرام شود.

نایب رییس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان مرغ گوشتی فروش مرغ کیلویی ۱۰۰ هزار تومان را تکذیب کرد و گفت: به نظر می‌رسد چنین نرخی واقعی نباشد و عرضه مرغ گرم بالاتر از کیلویی ۷۵ هزار تومان نیست.

وی با بیان اینکه میزان تولید در فروردین سال جاری امیدوار کننده است، گفت: دولت تا چه زمانی می‌خواهد با قیمت دستوری تولید را سرکوب و مرغداران را متحمل ضرر کند. ابتدا و انتهای چرخه تولید آزاد است و کمتر مسئولی انتقادی را متوجه تولیدکنندگان جوجه یک روزه می‌کند. وقتی جوجه یک روزه ۲۸ هزار تومان یعنی ۲ تا ۳ برابر قیمت مصوب عرضه می‌شود اینجا این پرسش مطرح است که قیمت مرغی که جوجه‌اش ۲۸ هزار تومان است باید کیلویی چند بفروش برسد.

این فعال اقتصادی بیان کرد: تولیدکنندگان جوجه یک روزه نیز متحمل ضرر شده‌اند اما چرا دولت باید در آنالیز قیمت مرغ گوشتی قیمت جوجه را ۱۲ هزار تومان در نظر بگیرد این قیمت دستوری باید برداشته شود.

عظیمی در پایان با اشاره به حذف تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان بعد از اصلاح نظام یارانه‌ای، گفت: عدم نقدینگی مرغداران باید جبران شود این تامین می‌تواند در غالب فروش نهاده مدت‌دار انجام و اینگونه امکان تنفس برای تولیدکنندگان ایجاد می‌شود.

مرغ و گوشت

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *