رویداد سالیانه فیسکاپ (facecup) در سومین دوره خود در حالی به ایستگاه پایان رسید که 785 نفر در قالب 220 تیم با یکدیگر به رقابت پرداختند.
مرجع جهانی این رویداد موسسه بینالمللی NIST است که رویداد مشابهی را در سال 2003 با نام frvt برگزار کرد. مرکز نوآوری نکسترا نیز با الهام از این رویداد بزرگ، در سال 1399 اقدام به برگزاری رویداد هوش مصنوعی فیسکاپ کرد.
فیسکاپ در سال 1400 نیز دوره دوم خود را با موفقیت پشت سر گذاشت و اختتامیه دوره سوم آن با تمرکز بر فناوری بازشناسی چهره و با رویکرد تشخیص زنده بودن (liveness detection)، 24 خرداد 1402 در سالن همایشهای صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
اختتامیه سومین دوره رویداد فیسکاپ که با معرفی تیمهای برتر و اهدای جوایز به آنان انجام گرفت، چهرههای سرشناسی از مسئولین بلند پایه کشور نیز از جمله مهندس رضا باقری اصل (معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) و مهندس مجتبی توانگر (نماینده مردم تهران و رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی) در این مراسم حضور داشتند و سخنان موثر و کلیدی را در زمینه هوش مصنوعی، چالشها و فرصتهای آن بیان کردند.
آنچه در ادامه میخوانید:
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ” فیسکاپ (facecup) ادامه مسیر موفق احراز هویت هوشمند است.”
مهندس رضا باقری اصل با اشاره به توانایی بالای مرکز نوآوری نکسترا فرمودند: “فعالان حوزه هوش مصنوعی، پرداختن به مسائل و چالشهای جدید در حکمرانی را در نظر بگیرند. ما در کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت آمادگی پرداختن به موضوعات تشخیص چهره با فناوری هوش مصنوعی را داریم و آمادهایم لوایحی را تقدیم مجلس شورای اسلامی کنیم که بتوانند زیرساختهای حقوقی این مسائل و همکاری انسان و ماشین را بیشتر کنند”
ایشان با اشاره به رویدادهای موفقی همچون فیسکاپ افزود: “در سامانه سجام و ثنای قوه قضاییه، حضور نوآورانه و پرشور فعالان هوش مصنوعی، مبنای تصمیم دولت برای اعطای امکان و اختیار یک دگرگونی بزرگ بود. به کارگیری بیشتر این فناوری به تصمیمات رگولاتورهایی مربوط است که از ابتدا بر نظام سنتی شکل گرفتهاند.”
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی: ” هوش مصنوعی به عصر طلایی خود نزدیکتر شده است. “
در بخش دیگر اختتامیه سومین دوره رویداد هوش مصنوعی فیسکاپ، مهندس مجتبی توانگر (نماینده مردم تهران و رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی) با بیان اینکه: “پیشرفتهای اخیر حوزه هوش مصنوعی حکایت از آن دارد که اگر امروز به فکر تعیین نقشه راه، سرمایهگذاری و ریلگذاری در این بخش نباشیم، نه تنها از کشور پیشرفته، بلکه به طور جدی از همسایگان نیز عقب خواهیم ماند؛ چرا که هوش مصنوعی به عصر طلایی خود نزدیکتر شده است.”
مهندس توانگر در ادامه با اشاره به نقش مهم اکوسیستم نوآوری و مرکز نوآوری نکسترا در اکوسیستم هوش مصنوعی افزود: “در دورهای که مهاجرت افراد موثر موجب نگرانی تصمیمگیران کشور شده است، تربیت نیروی متخصص حوزههای مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم بیش از پیش مهم به نظر میرسد و چه بهتر که این موضوع در حوزه ترند دنیا، یعنی هوش مصنوعی یکی از مهمترین فناوریهای موثر دهه آینده باشد.”
مدیرعامل مرکز نوآوری نکسترا: “رویداد هوش مصنوعی فیسکاپ با چالشهای جدید ادامه خواهد داشت!”
سخنران پایانی اختتامیه سومین دوره رویداد فیسکاپ، دکتر میلاد سجادی (مدیرعامل مرکز نوآوری نکسترا) بود که با اشاره به مأموریتها و چشماندازهای مرکز نوآوری نکسترا گفت: “ادامه مسیر پیشرفت مراکز نوآوری به خصوص در حوزههای لبه دانش مانند هوش مصنوعی، حمایت نهادهای قانونگذار و بالادستی را میطلبد.”
ایشان افزودند: ” مرکز نوآوری نکسترا فعالیتها و پروژههای خود همچون فیسکاپ را با رویکرد و چالشهای جدید و با همت و جدیتی بیش از پیش ادامه خواهد داد. ”
در نهایت پنل علمی این رویداد با موضوع چالشهای احراز هویت غیر حضوری و با میزبانی دکتر صبری دبیر علمی رویداد فیس کاپ و صحبتهای مهمانان پنل آقای دکتر اخایی معاون هوشمند سازی مرکز تحقیق توسعه همراه اول، آقای مهندس خاکباز معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی ثبت احوال و دکتر ماهیار معاون فناوری اطلاعات بانک ملی برگزار گردید.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت https://facecup.ir/ مراجعه کنند.