همشهری نوشت:با وجود رشد قیمت دلار ظرف ۲ روز گذشته تحتتأثیر اخبار غیراقتصادی، کارشناسان نوسانهای قیمت ارز را ناشی از عوامل دیگری هم میدانند.
برخی تحلیلگران بر این باورند که در روزهای پایانی سال حجم تقاضا برای ارز افزایش مییابد و این خود محرکی برای رشد قیمت دلار است درنتیجه با فروکش کردن تقاضا قیمت هم افت خواهد کرد و رشد قیمت پایدار نخواهد بود.
علی حیدری کارشناس بازارهای مالی در اینباره میگوید: بنده عملکرد چند دلال و سفته باز را در موجسواری نرخ ارز، کوتاهمدت و شکست خورده میدانم چرا که در شرایط کنونی نرخ ارز به روال قبلی بازخواهد گشت.
او تأکید میکند: چون نوسان بازار ارز در رویدادهای غیراقتصادی کوتاه و لحظهای است، به مردم پیشنهاد میکنم که وارد بازار پرریسک ارز نشوند.
مسعود گلشیرازی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز درباره وضعیت قیمت ارز تا پایان سال میگوید: نقدینگی و مدیریت خلق پول در شبکه بانکی به خوبی کنترل شد و تا پایان سالجاری، نرخ ارز در محدوده فعلی باثبات خواهد ماند.
او میگوید: اگر از سال۹۷ تاکنون را بررسی و محاسبه کنیم، تقریبا نرخ رشد ارز با نرخ تورم، همسان افزایش یافته است؛ بنابراین بهنظر من تا پایان سال شرایط نرخ ارز را در همین محدوده فعلی و در یک حاشیه امن و باثبات، خواهیم داشت.
مجیدشاکری، کارشناس اقتصادی هم تأکید میکند:تا پایان سال نگرانی درباره نوسانات غیرعادی ارز نداریم. احتمالا اگر اتفاق خاصی روی ندهد تا پایان سال هم دلار در همین محدوده باقی میماند.
با این حال برخی دیگر از کارشناسان معتقدند چون بهطور طبیعی قیمت ارز همبستگی مستقیمی با نرخ تورم در بلندمدت دارد نمیتوان انتظار داشت قیمت ارز با کاهش زیادی مواجه شود. میثم رادپور کارشناس ارزی در اینباره میگوید: از سال۹۲ به بعد، همبستگی نرخ ارز با تورم یک به یک شد؛ یعنی هر یک واحد تورم، یک واحد افزایش نرخ ارز را بهدنبال دارد.
او توضیح میدهد: به هر شکل، رکود تورمی اجازه نمیدهد که قیمت ارز کاهش پیدا کند یا اینکه برای دورههای قابل اعتنایی اجازه تثبیت را به آن بدهد. قیمت ارز در ایران از شرایط طبیعی پیروی نمیکند و در این فضا، کنترل نرخ ارز با سیاستهای پولی و مالی هم ممکن نیست.