واردات گاز ایران از ترکمنستان مختل شد

واردات گاز ایران از ترکمنستان مختل شد

تسنیم نوشت: خبرهای دریافتی حاکی است، سوآپ و واردات گاز ایران از ترکمنستان متوقف شده، اما مشخص نیست این توقف مقطعی و به دلایل فنی رخ داده یا دلیل دیگری برای توقف ارسال گاز به ایران وجود دارد.

دی ماه سال 1400 بود که قرارداد سوآپ گاز بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان به امضا رسید. این قرارداد، با امضای تفاهم نامه ای در خرداد سال 1401 دو برابر شد تا روزانه بالغ بر 10 میلیون مترمکعب گاز از طریق خاک ایران بین ترکمنستان و آذربایجان سوآپ شود.

خرداد 1402 وزیر نفت اعلام کرد که به زودی قراردادی با ترکمنستان امضا می شود که روزانه 10 میلیون مترمکعب (علاوه بر سوآپ) واردات گاز از ترکمنستان صورت بگیرد.

اگرچه از خرداد ماه تا امروز، ترکمن ها زیر بار امضای این قرارداد نرفته اند، اما در توافقی با ایران، هر آنچه بیش از میزان سوآپ، گاز بتوانند تحویل ایران دهند، به عنوان واردات گاز، گاز خود را به ایران می فروشند.

خبرهای اولیه حاکی است، در روز گذشته، سوآپ گاز و همچنین مقداری که به عنوان واردات گاز از ترکمنستان به ایران ارسال می شد، متوقف شده است. پیگیری ها نشان می دهد که مذاکرات دو طرف برای برقراری دوباره این تجارت گازی آغاز شده، اما تا این لحظه دلیلی برای این توقف اعلام نشده و مشخص نیست که این توقف، موقتی بوده یا ممکن است ادامه یابد.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *