واردات ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار تلفن همراه به کشور

واردات ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار تلفن همراه به کشور

واردات ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار تلفن همراه به کشور

دیجیاتو نوشت : آمارها از کاهش یک میلیارد دلاری ارزش واردات موبایل نسبت به سال ۱۴۰۰ حکایت دارد؛ کاهشی که بی‌ارتباط با ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ نیست.

رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد طی ۱۱ ماه ابتدایی امسال، حدود ۲.۶ میلیارد دلار موبایل وارد کشور شده است. این رقم افت قابل‌توجهی در مقایسه با سال گذشته دارد، به‌نظر می‌رسد عدم واردات تجاری آیفون ۱۴، افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم در این امر بی‌تأثیر نیست.

«محمد رضوانی‌فر» طی نشستی، تازه‌ترین گزارش از وضعیت تجارت خارجی کشور را ارائه کرد. بنابر اعلام وی، طی ۱۱ ماه ابتدایی سال جاری، بالغ بر ۱۷.۸ میلیارد دلار کالا به کشور وارد شده که سهم تلفن همراه از آن حدود ۴.۵۸ درصد است.

به گفته رئیس کل گمرک، انواع موبایل واردشده به کشور در سال جاری، ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ارزش داشته است. او البته به آمارهای تفکیکی براساس نوع برند تلفن‌های همراه واردشده به کشور اشاره‌ای نکرد.

بنابر آمارهای ارائه‌شده از سوی گمرک، سال گذشته بالغ بر ۴.۱ میلیارد دلار گوشی تلفن همراه وارد کشور شد و در صدر لیست واردات قرار داشت. طی ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نیز این رقم حدود ۳.۳ میلیارد دلار بوده است.

این آمار نشان از کاهش بیش از ۲۰‌درصدی ارزش گوشی واردشده به کشور در مقایسه با سال گذشته دارد.

کارشناس ارشد سامانه همتا چندی پیش در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد از مجموع ۴ میلیارد دلار گوشی واردشده به کشور در سال ۱۴۰۰، حدود ۸۵۰ میلیون دلار در شش‌ماهه دوم به واردات آیفون ۱۳ اختصاص داشته است.

حال از این سخنان می‌توان نتیجه گرفت با ممنوعیت واردات تجاری آیفون ۱۴، احتمالاً چیزی بالغ بر یک میلیارد دلار از ارزش دلاری واردات گوشی در سال جدید نسبت به سال ۱۴۰۰ کاسته شده است.

گفتنی است که واردات تلفن همراه بالاخص آیفون، طی سال جدید با مشکلات متعددی همراه شده. توقف ثبت سفارش، عدم اختصاص ارز و تغییر کد گروه کالایی و درنهایت تخصیص ارز حاصل از صادرات برای واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار ازجمله این چالش‌هاست.

بیشتر بخوانید:

  • قیمت روز انواع تلفن همراه/ آیفون ۱۳ پرو مکس چند؟ + جدول

۴۶۲۲۰

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *