آثار عملیات طوفانالاقصی بهجز ابعاد نظامی و اطلاعاتی و قابلیتهای حکمرانی و میزان اعتماد جامعه صهیونیستی به ارکان اصلی رژیم در تأمین امنیت و اقتدار، یک شکست عمیق برای اسرائیل ثبت کرد.
به گزارش مشرق، هادی محمدی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: آثار عملیات طوفانالاقصی بهجز ابعاد نظامی و اطلاعاتی و قابلیتهای حکمرانی و میزان اعتماد جامعه صهیونیستی به ارکان اصلی رژیم در تأمین امنیت و اقتدار، یک شکست عمیق برای اسرائیل ثبت کرد و ابعاد این شکست آنچنان گسترده بود که تمامی ارکان ناتو در کنار رژیم صهیونیستی قرار گرفتند تا با تمامی هزینههای نقض قوانین بینالمللی، انسانی و قوانین جنگ و رسواییهای آن در جهان، این شکست را جبران کنند.
جنگ ۵۰ روزه با مدیریت کلان و حتی میدانی امریکا نتوانست به هیچیک از اهداف اعلام شده اسرائیلی و امریکایی دست یابد و در کنار انزوای بینالمللی و فشارهای گوناگون افکار عمومی جهانی و مؤسسات بینالمللی که در تنگنای مصداقیت خود قرار گرفتند، ناچار به پذیرش توقف محدود جنگ شدند. رژیم صهیونیستی و امریکا پذیرفتند و اعتراف کردند که این شبهآتشبس نیز امتیاز و موفقیتی برای مقاومت و حماس است، ولی امیدوار بودند آنچه را در میدان جنگ حاصل نشد، در پروسه مذاکرات سیاسی و توافق نهایی به نفع خود و علیه مقاومت کسب کنند. رؤسای سرویسهای اطلاعاتی امریکا، اسرائیل، مصر و قطر بهجز تمدید زمانهای توقف جنگ در نهایت متوجه شدند که بهدلیل دست برتر مقاومت در مذاکرات تبادل اسرا و زندانیان، ناچارند فقط امتیاز بدهند؛ لذا برای تغییر این معادله و ایجاد کارت بازی مذاکراتی و تأمین حداقلهای امتیاز برای صهیونیستها، دست به یک گزینه اجباری زدند.
ورود مجدد به جنگ یک انتخاب از سوی ارتش صهیونیستی نبود، چرا که تکرار ۵۰ روز دیگر در یک جنگ جنایتکارانه، همان نتایج و هزینههای قبلی را پیش روی آنها میگذاشت و از آنجا که هیچ گزینه دیگری برای تغییر این معادله مذاکراتی در اختیار نداشتند، با مجموعهای از تدابیر که شروع مجدد جنگ در غزه است، با ملاحظات نمایشی مورد درخواست امریکا و بلینکن که رعایت شهروندان عادی و غیرنظامی، یکی از آنهاست، امیدوارند که به کارت مذاکراتی مطلوب دست یابند.
برای کاستن از فشار افکار عمومی جهانی و خروج از انزوا و خسارتهای انتخاباتی کاخ سفید، از یکسو شروط نمایشی را به حکومت و کابینه جنگی مطرح میکنند که در عمل رعایت نخواهد شد و از سوی دیگر با ایجاد یا مطرح کردن رسانهای رخدادهای بینالمللی، از میزان تمرکز افکار عمومی بر مسئله غزه و جنایات نسلکشی بکاهند؛ لذا با طرح مجدد آتشبس در اوکراین، نشست بینالمللی آب و هوایی در امارات یا فعال کردن داعش در عراق یا دامن زدن به برخی زمینههای آشوبسازی در عراق یا تحریک برخی جریانهای سیاسی در ایران در آستانه انتخابات مجلس یا اعزام وزیر خارجه فرانسه به لبنان و مطالبه و تأکید بر قطعنامه ۱۷۰۱ و به انفعال کشیدن واکنش مقاومت حزبالله یا اتهامسازی علیه انصارالله و حکومت یمن، منفعلسازی مقاومت منطقهای، کاستن از نقش مسئولانه و انسانی و اخلاقی ایران و برجسته کردن رخدادآفرینیها، سعی کردهاند بر افکار عمومی تأثیر گذاشته و شرایط مطلوبتری در مذاکره سیاسی کسب کنند. بلینکن خطاب به وزیر جنگ صهیونیستی، دوهفته برای آزمون و خطای این پروژه وقت گذاشته است تا در صورت ظرفیتسازی در میز مذاکره، آن را تکمیل کرده و در صورت ناکامی، مسیر دیگری را در دستور قرار دهد.
پاسخ محکم مقاومت در غزه و سپس در سطح منطقه و هوشمندی در پروندههای فعال شده در امریکا و غرب، میزان و ضریب توفیق این پروژه را از هماکنون با سؤال مواجه کرده و شکست جدید برای ارتش صهیونیستی به ارمغان آورده و تلاشهای شرورانه امریکا را ثبت خواهد کرد و باید منتظر پیامدهای گوناگون آن باشیم.