چرا اصلاح‌طلبان امنیت‌روانی جامعه را بر هم می‌زنند؟!

رسانه‌های اصلاح‌طلب نشان داده‌اند حاضرند به هر بهایی رویکردی تخریبی را علیه جریان رقیب و حتی نظام دنبال کرده تا بدین ترتیب بر شکاف‌های ذهنی ایجاد شده ایستاده و بهره‌برداری‌های سیاسی خود را انجام دهند.

به گزارش مشرق، انتشار دو خبر جهت‌دار از سوی رسانه‌های اصلاح‌طلب در روزهای اخیر حاکی از آن است که فعالیت‌های آنان جنبه حرفه‌ای نداشته و سعی دارند با ارائه اطلاعات شبهه‌ناکی که حتی نام خبر را هم روی آن نمی‌توان نهاد، به فضاسازی روی‌آورده و امنیت روانی جامعه را بر هم بزنند.

*باز شدن پای افغانستانی‌ها به ماجرای بیمارستان گاندی

پنج‌شنبه‌شب هفته گذشته بود بیمارستان گاندی تهران طعمه حریق شد که با جسارت و سرعت‌عمل ماموران آتش‌نشانی و حضور عوامل مورد نیاز در صحنه، این واقعه مدیریت شد و خوشبختانه این آتش‌سوزی فوتی و مصدومی را برجای نگذاشت. از ابتدای وقوع این حادثه دلایل مختلفی در خصوص علت این آتش‌سوزی مطرح شد که همه این‌ها در حد گمانه‌زنی بود و هیچ‌کدام توسط مراجع رسمی اعلام نشد و البته هنوز هم علت اصلی ماجرا در دست بررسی است و کارشناسان مربوطه در حال ریشه‌یابی این واقعه هستند.

اما با این وجود، انتشار اخباری از سوی تعدادی از رسانه‌های اصلاح‌طلب و خط‌خبری پی‌گرفته شده در این خصوص، نشان‌دهنده مقاصد ناخوشایندی است که آنان دنبال می‌کنند. روزنامه اعتماد با انتشار گزارشی در این رابطه ذکر کرده که ممکن است علت اصلی وقوع آتش‌سوزی، ته‌سیگاری باشد که یک کارگر افغانی روی زمین انداخته است.

در این گزارش که به‌صورت میدانی تهیه شده، با استناد به اظهارات یکی از پرسنل بیمارستان آمده:‌ «شنیدیم می‌گویند کارگر افغانی که در طبقه پانزدهم بیمارستان مشغول کار بوده، ته سیگارش را روی زمین پرت کرده و آتش‌سوزی شروع شده. حالا می‌گویند این کارگر فرار کرده است.» در بخش دیگری از این گزارش به نقل از پرسنل درمان بیمارستان نوشته شده:‌«علت آتش‌سوزی کارگرانی بودند که در طبقات آخر بیمارستان مشغول کار بودند. یکی از همکارانم شنیده که کارگران در طبقات آخر مشغول جوشکاری بودند که باعث سرایت آتش به ضلع شرقی بیمارستان شدند.»

هر چند که گزارشگر این روزنامه با حضور در محل حادثه و تهیه گزارش میدانی، آنچه که دیده و شنیده را به رشته تحریر درآورده و تا اینجای کار، منافاتی با اصول حرفه‌ای روزنامه‌نگاری ندارد اما مسئله اصلی جایی است که برخی از رسانه‌های اصلاح‌طلب با برجسته‌سازی بخشی از این گزارش که مربوط به اظهارات چند تن از پرسنل و کادر درمانی بیمارستان است و در آن به انداختن ته‌سیگار و فعالیت ساختمانی کارگران افغانی اشاره شده، خط‌خبری افغان‌ستیزی را دنبال می‌کنند.

نکته اصلی آن است که همه این اظهارات کادر درمان و پرسنل بیمارستان در حد شنیده‌هایی است که قطعیتی در آن وجود ندارد و باید صحت‌سنجی شوند اما برخی از سایت‌های اصلاح‌طلب به برجسته‌سازی بخش کوچکی از این گزارش که مربوط به کارگر افغانی است، روی آورده و شنیده‌های کارمندان بیمارستان را با تیترهای جهت‌داری منتشر کرده تا موجب دامن‌زدن به موج افغان‌ستیزی کنونی شوند.

*واکنش آتش‌نشانی به مقصر اعلام‌کردن «ته‌سیگار» در حریق بیمارستان گاندی

این برجسته‌سازی‌ها که در فضای افغان‌ستیزی رسانه‌ای کنونی بازتاب زیادی هم داشت، موجب شد مسئولین سازمان آتش‌نشانی واکنش نشان داده و به این گمانه‌زنی‌ها پاسخ‌ دهند.

کامران عبدولی، معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا این ادعا را رد کرد و گفت: «علت وقوع حریق در بیمارستان گاندی از سوی کارشناسان سازمان آتش‌نشانی تهران در حال بررسی است و با توجه به اینکه بررسی‌ها ادامه دارد، تاکنون موردی هم به عنوان دلیل این حادثه اعلام نشده است.»

وی ادامه داد:‌ «در اینکه این بیمارستان دارای مشکلات ایمنی بوده و بارها نیز اخطار دریافت کرده بود، شکی نیست. اما در حال حاضر علت قطعی وقوع حریق مشخص نیست. از این رو مواردی که در برخی از رسانه‌ها مطرح شده، نادرست است.»

معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران تصریح کرد: «موضوع بررسی علت حریق، یک اقدام تخصصی است و کارشناسان آتش‌نشانی با بررسی شواهد و تمامی آثار موجود و همچنین دانش تخصصی علت را بررسی و اعلام می‌کنند. بنابراین نمی‌توان آن را به نقل پرسنل و … اعلام کرد.»

*شبهه‌افکنی با موضوع انتخابات خبرگان در خراسان جنوبی

فضاسازی اصلاح‌طلبان به موضوع آتش‌سوزی بیمارستان گاندی ختم نشد و رسانه‌های این جریان همزمان خط خبری جدیدی را در خصوص انتخابات مجلس خبرگان دنبال کردند. در حالی که هنوز به‌صورت رسمی اسامی افراد احراز صلاحیت‌شده توسط شورای‌نگهبان اعلام نشده و فرصت اعتراض و متعاقباً تجدیدنظر وجود دارد، اخباری در خصوص رد صلاحیت‌ کاندیداها در استان خراسان جنوبی منتشر و اعلام شد که از ۴ کاندیدای این استان، تنها یک نفر احراز صلاحیت شده و آن فرد هم کسی نیست جز سید ابراهیم رئیسی.

آنان با انتشار گسترده این خبر سعی داشتند القا کنند که شورای‌نگهبان به‌صورت عامدانه‌ای کاندیداهای دیگر را رد صلاحیت کرده تا مسیر سید ابراهیم رئیسی برای رای‌آوری در این استان هموار شود و بدین ترتیب با سیاسی‌کاری مقاصد خود را دنبال کنند. در صورتی که مرور پایگاه و آرای وی در انتخابات‌های گذشته این استان و همچنین قانون انتخابات، خط بطلانی روی این ادعاها و فضاسازی‌ها می‌کشد و باید دید که چرا رسانه‌های اصلاح‌طلب و فعالین این جریان در شبکه‌های اجتماعی خط خبری تخریب رئیس‌جمهور را دنبال کردند.

*امکان ندارد انتخابات خبرگان در حوزه‌ای بدون داوطلب کافی برگزار شود

این خبر پربازتاب، واکنش سخنگوی شورای‌نگهبان را برانگیخت و هادی طحان‌نظیف حضور یک کاندیدای مجلس خبرگان در حوزه‌های انتخابیه را مغایر با قانون دانست.

وی در گفت‌وگویی اظهار داشت:‌ «در خصوص مباحثی هم که این روزها نسبت به برخی حوزه‌های انتخابیه مطرح می‌شود باید بگویم بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، شرط برگزاری انتخابات در تمام حوزه‌های انتخابیه برخورداری از فضا و شرایط رقابتی است لذا تا شرایط لازم برای برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، انتخاباتی برگزار نخواهد شد.»

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: «نسبت به حوزه‌هایی هم که احیاناً تعداد به اندازه کافی وجود ندارد باید عرض کنم هنوز فهرست نامزدها نهایی نیست و داوطلبانی که صلاحیت آنها تایید نشده است، ۳ روز فرصت اعتراض دارند و ما از دیروز در حال دریافت شکایات و اعتراضات آنها هستیم و پس از اتمام مهلت، به اعتراضات رسیدگی می‌شود. همچنین مانند رویه ادوار گذشته و البته مشابه انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز امکان جابجایی کاندیداها از حوزه‌ای به حوزه دیگر وجود دارد که این مهلت هم تا ۷۲ ساعت قبل از رای‌گیری است.»

طحان نظیف ادامه داد: «بنابراین شرایط در چنین حوزه‌هایی باید فراهم شود؛ لذا با نکاتی که عرض شد باید بگوییم بر اساس قانون امکان ندارد انتخابات خبرگان در حوزه‌ای که به تعداد کافی داوطلب وجود نداشته باشد، برگزار شود.»

*وقتی سیاست جای اخلاق و تعهد حرفه‌ای را می‌گیرد

رسانه‌های پرتعداد اصلاح‌طلب که عملیات‌ رسانه‌ای گسترده و هماهنگی را اجرا می‌کنند، نشان داده‌اند در زمانی که اصلاح‌طلبان عنان قدرت را در دست ندارند، حاضرند به هر بهایی رویکردی تخریبی را علیه جریان رقیب و حتی نظام دنبال کنند. دو مورد فوق که تنها طی دو روز رخ داد و بازتاب گسترده‌ای هم پیدا کرد و نشان می‌دهد که بر خلاف اصول حرفه‌ای حاکم بر رسانه و لزوم پایبندی به اخلاق، آنچه که ارجحیت دارد تخریب وسیع رقبا و مغشوش کردن ذهن مردم و بهره‌برداری و مصادره این جریان از شکاف‌های ذهنی ایجاد شده است.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

خداحافظی یک خطیب از تریبون نماز جمعه /خواسته جدی رهبری از دولت چیست؟ /واکنش ائمه جمه به قطعنامه ضدایرانی سازمان ملل

ائمه جمعه سراسر کشور، از تریبون های نماز جمعه به موضوع سیاست اتخاذی دشمنان برای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *