کارشناس اقتصادی: نوسانات ارزی ناشی از تورم است

شاهین شایان آرانی تحلیلگر و کارشناس اقتصاد پیرامون نوسانات نرخ ارز عنوان داشت: سیاست‌های دولت قبل به منظور سوق دادن سرمایه به سمت بازار سرمایه موجب مشکلات مالی و اقتصادی زیادی از جمله ایجاد حباب و سپس ترکیدن آن و از دست رفتن ثروت بسیاری افراد در بازار ارز و افزایش تورم شد که تبعات منفی آن تاکنون در حال پیشروی است و همین مقوله در ذهن افراد زیادی نیز تاثیرات منفی نسبت به بازار سرمایه برجای گذاشت.

وی با اشاره به ریشه‌های ساختاری مشکلات اقتصادی که در دولت قبلی شکل گرفته است، افزود: دولت فعلی درگیر تورم‌های ناشی از سیاست‌های دولت قبل از جمله انباشت تورم، و تورم توأم با تحریم‌ها است همچنین محدودیت‌های ارزی یکی از مشکلات عمده ناشی از سیاست‌های دولت قبل است که طبیعتا کار کنترل این بازار را با چالش‌های زیادی روبرو کرده و راه و برون‌رفت از چنین شرایطی بسیار دشوار بوده و دولت سعی در مهار تورم، نرخ ارز و بازارهای مختلف از قبیل بازار خودرو، طلا و… دارد.

کارشناس اقتصادی با اشاره به نحوه مدیریت بانک‌ها و اثرات آن بر وضعیت اقتصادی کشور، بیان داشت: بانکداری خصوصی اگر با مدیریت درست نباشد می‌تواند یکی از بخش‌های اقتصادی در مشکلات ارزی کشور باشد چراکه اگر بانک‌های خصوصی باعث به وجود آمدن بحران و افزایش مطالبات معوق شوند منجر به کسری بودجه و مشکلات نقدینگی می‌شود و فشار بر بانک مرکزی برای دریافت پول را اضافه خواهد کرد که اثرات منفی در تورم و به دنبال آن در بازار سرمایه پدید می‌آورد.

شایان‌ آرانی با تاکید بر ایجاد بخشی از ریشه‌یابی نوسانات ارزی در دولت قبل تصریح کرد: مشکل بازار ارز ما ناشی از تورم است و زمانی که تورم در کشور بالا بوده حدود 40 درصد باشد همواره تلاطم، ابهام و نوسانات شدید در بازار خواهیم داشت و تا در صورتی که تورم مدیریت نشود این تلاطم‌ها پابرجا خواهند بود.

کارشناس ارشد بازارهای مالی بین‌الملل با اشاره به تبعات ناشی از نوسانات ارزی در کشور، اضافه کرد: جایگاهی که الان نرخ ارز دارد مربوط به تورم بوده که سفته‌بازی، فرصت‌طلبی و دلال‌ بازی را افزایش می‌دهد و موجب ایجاد ابهام در دورنمای اقتصادی در ذهن مردم نسبت به بازار ارز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی برخی افراد فکر می‌کنند بازار ارز بازار مناسبی نیست که ثروتشان را به نوعی بیمه کنند و از این‌رو به سمت بازار سرمایه سوق پیدا می‌کنند و چون در بازار سرمایه افزایش قیمت سهام به دلیل صادرات محصولات شرکتها وجود دارد سودشان بالا می‌رود اما باید در نظر داشت که این سود ناشی از رشد اقتصادی نبوده بلکه بخشی از آن تحت تاثیر افزایش نرخ ارز است و حتی بالا رفتن شاخص بورس نیز نشأت گرفته از رشد نرخ ارز است که دولت سعی در اصلاح این ساختار دارد.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *