کشور‌های همسایه مقصد ۹۳ درصد محصولات کشاورزی و غذایی ایران

سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صمت ایران گفت: از ابتدای سال تا پایان دی ماه ۶ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۹۳۷ تن محصولات کشاورزی، شیلاتی، دامی و غذایی به ارزش سه میلیارد و ۹۹۸ میلیون و ۸۹۲ هزار و ۴۱۳ دلار صادر شده است که پنج میلیون و ۸۰۸ هزار و ۳۹۹ تن به ارزش سه میلیارد و ۲۵۵ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۹۲۶ دلار به کشور‌های همسایه ایران صادر شده که ۹۳ درصد وزن و ۸۱.۵ درصد ارزش کل صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را به خود اختصاص داده است.

او در خصوص میزان خرید محصولات غذایی و کشاورزی از کشور‌های همسایه گفت: عراق با خرید یک میلیارد و ۲۵۵ میلیون و ۳۳۰ هزار دلار، امارات با ۴۸۶.۶ میلیون دلار، پاکستان با ۳۵۰ میلیون دلار، روسیه با ۳۱۷.۴ میلیون دلار و افغانستان با ۲۵۲ میلیون و ۱۱۰ هزار دلار پنج مقصد اول صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ایران به همسایگان و کل دنیا بوده است.

لطیفی افزود: ترکیه با خرید ۱۵۴ میلیون دلار، آذربایجان ۸۲ میلیون دلار، قطر ۶۹ میلیون دلار، قزاقستان با ۶۲.۲ میلیون دلار، ترکمنستان با ۶۰.۳ میلیون دلار، ارمنستان با ۵۸ میلیون دلار، کویت با ۵۲.۵ میلیون دلار، عمان با ۵۲.۴ میلیون دلار، بحرین با چهار میلیون دلار و عربستان با ۱۲۶ هزار دلارمقاصد ششم تا پانزدهم محصولات کشاورزی، دامی، شیلاتی و غذایی در بین ۱۵ کشور همسایه ایران بودند.

کشور‌های همسایه مقصد ۹۳ درصد محصولات کشاورزی و غذایی ایران

او ادامه داد: چین با خرید ۱۵۱.۷ میلیون دلار، هند با ۱۴۲.۵ میلیون دلار، قرقیزستان با ۳۲ میلیون دلار، سوریه با ۲۹.۶ میلیون دلار، ازبکستان با ۲۷.۶ میلیون دلارو تاجیکستان با ۲۰.۹ میلیون دلار مقاصد مهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران از ابتدای سال تا اول بهمن ماه بودند.

سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن تجارت ایران در خصوص سهم قاره‌ها از صادرات محصولات کشاورزی توضیح داد: قاره آسیا (بدون احتساب کشور‌های آسیایی اروپایی)، سه میلیارد و ۱۱۳ میلیون دلار با ۷۷.۸ درصد، اروپا (با محاسبه میزان صادرات به کشور‌های آسیا) ۸۳۳ میلیون و ۷۹۵ میلیون دلار و ۲۰.۹ درصد، آفریقا با ۲۹.۷ میلیون دلار و ۷ دهم درصد، آمریکا با ۱۰.۳ میلیون دلار و سه دهم درصد و اقیانوسیه با ۴.۷ میلیون دلار و یک دهم درصد صادرات محصولات کشاورزی، دامی، شیلاتی و غذایی کشور را به خود اختصاص دادند.

لطیفی همچنین گفت: پسته با پوست، گوجه فرنگی زراعی، سیب، مغز پسته، هندوانه، خرمای مضافتی، شیرینی‌های بدون کاکائو، کیوی، شیر خشک صنعتی، گوجه فرنگی گلخانه ای، آب میوه، پنیر، بیسکوئیت، نان، سیب زمینی، خمیر‌های غذایی، انواع انگور، میگو، زعفران، رب گوجه، فلفل دلمه ای، روده دام، پیاز، خامه به ترتیب ارز آور‌ترین کالا‌های صادراتی کشور در دسته بندی غذایی، شیلاتی، دامی و کشاورزی بوده است.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *