گفت‌وگوی بایدن با سران مصر و قطر درباره توافق تبادل اسرا

رئیس‌جمهور آمریکا در تماس‌های تلفنی جداگانه‌ای با سران قطر و مصر درباره آزادی اسرا از غزه گفت‌وگو کرد.

به گزارش مشرق، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه در تماس‌های تلفنی جداگانه با سران قطر و مصر درباره تلاش‌ها برای آزاد کردن اسرا از غزه صحبت کرد.

پایگاه آکسیوس با گزارش این خبر افزود این تماس‌های تلفنی بخشی از تلاش‌های بایدن و تیم او برای رسیدن به توافقی است که می‌تواند به برقراری وقفه دو ماهه در غزه منجر شود.

مصر و قطر دو میانجی اصلی در گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس بر سر تبادل اسرا هستند.

این تماس در شرایطی انجام شده که قرار است روز یکشنبه ویلیام برنز، رئیس سیا در اروپا با نخست‌وزیر قطر و سران دستگاه‌هی اطلاعاتی مصر و اسرائیل دیدار کند.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل، نابودی حماس و آزادی اسرا از غزه و نابودی حماس را به عنوان اهداف جنگی خود در غزه تعیین کرده است. با وجود این، تحقق هر دوی این هدف‌ها به بن‌بست برخورد کرده‌اند.

روزنامه نیویورک‌تایمز چند روز پیش گزارش داده بود شماری از فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که تحقق همزمان هر دو هدف امکان‌پذیر نیست و هر گونه برنامه بلندمدت برای نابود کردن حماس ناگزیر به مرگ اسرا منجر خواهد شد.

علاوه بر این، بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان نابودی کامل حماس را زیر سوال برده‌اند. «گادی آیزنکوت»، از مقام‌های سابق ارتش اسرائیل که در حال حاضر یکی از اعضای کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو به شمار می‌رود در مصاحبه‌ای حدود ۱۰ روز پیش وعده‌های مقام‌های اسرائیل برای نابودی کامل حماس را «داستان‌سرایی» توصیف کرده بود.

«ایهود اولمرت» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز چند روز پیش در یک یادداشت در روزنامه هاآرتص نوشته بود که نتانیاهو خودش هم می‌داند که قادر به حذف حماس نیست.

تحلیلگران غربی می‌گویند جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس از زمان آغاز به کارش تا کنون از تلاش‌های مکرر رژیم اسرائیل برای حذف خود جان سالم به در برده است. متخصصان مسائل نظامی و سیاسی ماه گذشته به روزنامه نیویورک‌تایمز گفتند که ساختار این سازمان به گونه‌ای طراحی شده که توان مقاومت در برابر توطئه‌ها برای نابودی خود را داشته باشد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود.

مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردند و علاوه بر کشتن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند. گزارش‌ها حاکی است که حماس در حال حاضر ۱۳۶ اسیر اسرائیلی را در غزه نگهداری می‌کند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. بیش از ۲۶۰۰۰ فلسطینی تا کنون در حملات اسرائیل در غزه به شهادت رسیده‌ و ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند. با وجود این، آن‌طورکه تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.

میانجی‌گری مصر، قطر و آمریکا برای آزادی اسرا تا کنون موفقیتی نداشته است. جنبش حماس گفته که مذاکرات برای تبادل اسرا تنها در صورت اتمام حملات مرگبار به غزه امکان‌پذیر خواهد بود.

در توافق قبلی میان حماس و رژیم اسرائیل برای آزادی اسرا که در ماه نوامبر انجام شد ۸۱ اسرائیلی و ۲۴ شهروند کشورهای خارجی در ازای ۲۴۰ فلسطینی آزاد شدند.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

خداحافظی یک خطیب از تریبون نماز جمعه /خواسته جدی رهبری از دولت چیست؟ /واکنش ائمه جمه به قطعنامه ضدایرانی سازمان ملل

ائمه جمعه سراسر کشور، از تریبون های نماز جمعه به موضوع سیاست اتخاذی دشمنان برای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *