یک میلیارد و 842 میلیون یورو از بدهی گازی عراق به ایران پرداخت شد

«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق روز سه‌شنبه گفت که کار با طرف آمریکایی برای پرداخت بدهی گاز ایران همچنان ادامه دارد.

وی که در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «بدهی عراق به ایران بابت گاز وارداتی به 9 میلیارد و 250 میلیون یورو کاهش یافته است».

نخست وزیر عراق گفت: «طی عمر هفت ماهه دولت کنونی عراق، یک میلیارد و 842 میلیون یورو از بدهی عراق به ایران بابت گاز وارداتی پرداخت شد».

پرداخت یک میلیارد و 842 میلیون یورو از بدهی گازی عراق به ایران

السودانی گفت: «یک هیئت بانک مرکزی عراق و بانک تجارت عراق، به سلطنت عمان سفر کرده تا درباره چارچوب تحویل بدهی ایران به عمان با هماهنگی آمریکا رایزنی کنند».

وی در ادامه این مصاحبه تاکید کرد که پس از تکمیل شدن پروژه‌ها، عراق از واردات گاز بی نیاز خواهد شد.

چند روز پیش نیز «علی العلاق» رئیس بانک مرکزی عراق خبر داده بود که همکاری بر روی ترتیبات بین عراق، ایران و آمریکا در زمینه پرداخت بدهی‌ها بابت گاز وارداتی از ایران در حال انجام است

آمریکا طی ماه‌های اخیر با وجود تعهد عراق به پرداخت مستمر و بدون وقفه بدهی گازی به ایران، با ممانعت از رسیدن پول خرید گاز از ایران به تهران، از کارت تحریم ایران به عنوان سلاحی علیه عراق و مردمش استفاده کرد. امری که موجب شد ایران و عراق هر دو در راستای منافع مردم و کشور خود، گامهایی اتخاذ کنند. به گفته وزیر برق عراق، ایران عرضه بیش از نیمی از گاز خود به نیروگاه‌های تولید برق عراق را متوقف کرد، امری که به کاهش عرضه برق در این کشور منجر شد.

بغداد توضیح داد که بدهی‌ها به ایران را به طور کامل پرداخت کرده است، اما مسائل مربوط به بانک تجارت عراق است که تحریم‌های آمریکا مانع از انتقال وجوه به ایران می‌شود و بهای این مشکل را وزارت برق و شهروندان عراقی می‌پردازند. اما ایران هم در مقابل بدون دریافت عملی این وجوه، ناگزیر شد عرضه گاز مورد نیاز نیروگاه‌های عراق را قطع کند. امری که به چاره‌اندیشی بغداد برای حل این مشکل واداشت. پس از رایزنی‌های بغداد با تهران، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق شامگاه سه‌شنبه (۱۱ جولای) خبر داد که این کشور به چارچوب توافقی برای تسویه بدهی خود به ایران رسیده است.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *