اکبر نیکزاد گفت: در بحث تولید مسکن ، برای آنکه بتوانیم مسکن سریع، ارزان و با کیفیت بسازیم باید این سه مقوله را کنار هم قرار دهیم و این اقدام بدون فناوری و صنعتی سازی کنار هم جمع نمی شوند.
او ادامه داد: بنیاد مسکن برای آنکه به سمت صنعتی سازی و فناوری های نوین پیش رود، اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است که یکی از این اقدامات در این بخش برقراری ارتباط با دانشگاه های تخصصی است و در بحث فنی ساختمان هم تاکنون قراردادهای خوبی را با پژوهشکده های مختلف منعقد کرده ایم.
رئیس بنیاد مسکن گفت: بنیاد مسکن در طراحی های جدید پروژه های خود سعی کرده است که از واحدهای نیمه صنعتی استفاده کند و به مرور به سمت تمام صنعتی هدایت شود و در اجرای این طرح بحث فناوری بسیار مهم است و آن را دخیل کرده ایم .
نیکزاد با بیان اینکه استفاده از فناوری های جدید در حال حاضر مراحل و مشکلات خود را دارد، گفت: این کار محاسبات و بررسی های خود را دارد که نیازمند نتایج آزمایشگاهی است تا به مرحله اجرا برسد، بنابراین زمان لازم است و با توجه بهآنکه زمان ما در این بخش محدود است ممکن است اجرای کامل آن طول بکشد البته در این بخش بنیاد مسکن فعال است.
او با اشاره به اینکه فرصت برگزاری نمایشگاه ها به ویژه در حوزه ساخت وساز بسیار برای شرکت های فعال در این حوزه مهم است گفت: استفاده از فناوری های روز دنیا و همچنین آشنایی با صنعت ساخت و سازندگان روز دنیا و همچنین برقراری ارتباط با این بخش خود باعث می شود که بتوانیم از فرصت های برگزاری نمایشگاه در این حوزه استفاده کرده و تبادلات اطلاعات داشته باشیم.
رئیس بنیاد مسکن توضیح داد: در پروژه های یک طبقه که ساخت و ساز در آنها با سرعت بیشتری اجرا می شود، برای تسریع در اجرای آنها از اسکلت های پیچ مهره ای استفاده می شود. برای مثال یکی از نمونه هایی که در این حوزه اجرا شد در یکی از مناطق سیل زده بود که ما از اسکلت های پیچ مهره ای استفاده کرده ایم و در پروژه های ۱۲ هزار واحدی در کرمانشاه از پله های پیش ساخته استفاده کرده ایم که این اقدامات خود باعث ارزان سازی، سریع سازی و با کیفیت شدن پروژه ها شد. بنابراین استفاده از ظرفیت های فناوری را بنیاد مسکن در اولویت برنامه های خود قرار داده است و نمایشگاه فناوری های صنعت ساخت و ساز فرصتی مناسب برای تبادل آخرین دستاوردها در این حوزه است.