میوه های نوبرانه پاییزی چند؟

میوه های نوبرانه پاییزی چند؟ ؛ قیمت انار، نارنگی، لیمو شیرین، سیب و گلابی را ببینید | میوه فراوان است اما …

همشهری نوشت:رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در مورد قیمت میوه‌های نوبرانه پاییزی گفت: تنوع میوه‌ای در فصل پاییز خیلی زیاد است و افزایش تنوع باعث می‌شود خود به خود کاهش قیمت داشته باشیم.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین در مورد وضعیت عرضه میوه‌های پاییزی گفت: ما معمولا دو یا سه بار در سال میوه‌های نوبرانه داریم که یک بار ابتدای سال اتفاق می‌افتد و یک بار هم در زمان تغییر فصل.

اسدالله کارگر بیان کرد: در زمان عرضه میوه‌های نوبرانه اول بهار استقبال زیاد است و این باعث می‌شود در ابتدای عرضه با افزایش قیمت مواجه می‌شویم ولی در پاییز این اتفاق نمی‌افتد یعنی قیمت میوه‌های نوبرانه فصل سرد که شامل نارنگی، انار، سیب و اقلام دیگر است از همان ابتدای عرضه مناسب است که دلیلش به استقبال مردم برمی‌گردد.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با بیان اینکه مردم بیشتر از میوه‌های تابستانی استقبال می‌کنند، گفت: استقبال از میوه‌های پاییزی کمتر است و این باعث می‌شود چندان افزایش قیمت نداشته باشیم. از طرف دیگر، تنوع میوه‌ای در فصل پاییز هم خیلی زیاد است چون ما هم میوه‌های تابستانی را داریم و هم میوه فصل جدید می‌آید و افزایش تنوع باعث می‌شود خود به خود کاهش قیمت داشته باشیم.

کارگر ادامه داد: هر سال که ماه محرم و صفر تمام می‌شد با برپایی مراسمات و مجالس و با افزایش تقاضا برای میوه، افزایش قیمت را داشتیم اما امسال به خاطر فراوانی بار این اتفاق نیفتاده و شاهد گرانی نیستیم.

قیمت میوه‌های تابستانی و پاییزی

کارگر در مورد قیمت‌ میوه‌های تابستانی و پاییزی گفت: این هفته چون روز یکشنبه تعطیل بود در میدان مرکزی کشف قیمت انجام نشد اما در حال حاضر قیمت انگور بی‌دانه ارومیه از ۳۰ هزار تومان شروع می‌شود و میانگین قیمت آن نیز ۴۵ هزار و سقف آن ۶۰ هزار تومان است. قیمت انگور بی‌دانه سفید از ۱۵ هزار تومان، میانگین ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار تومان و انگور بی‌دانه قرمز از ۲۰ هزار تومان، میانگین ۳۰ هزار و سقف ۴۰ هزار تومان است. سیب گلاب از ۲۰ هزار تومان، میانگین ۳۰ هزار و سقف آن ۴۰ هزار تومان؛ سیب لبنانی از ۱۰ هزار تومان، میانگین ۲۵ هزار تا سقف آن ۴۰ هزار تومان؛ شلیل شمس از ۱۵ هزار تومان، میانگین ۲۵ هزار و سقف ۴۵ هزار تومان؛ و گلابی بیروتی از ۳۰ هزار تومان، میانگین ۵۵ هزار تومان و سقف ۸۰ هزار تومان است.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در ادامه افزود: البته توجه داشته باشید قیمت‌هایی که ما اعلام می‌کنیم از مبدا است که سود مصوب به آن اضافه و عرضه می‌شود. سود مصوب ۳۵ درصد است اما طبق محاسباتی که ما انجام دادیم سود خالص برای میوه‌فروشان بین ۸.۵ تا ۹ درصد است چرا که میوه ضایعات بالایی دارد و به جز آن، هزینه‌های جانبی مثل هزینه کارگر هم به آن اضافه می‌شود.

این مقام صنفی در مورد قیمت میوه‌های نوبرانه پاییز مانند نارنگی و انار گفت: چون این میوه‌ها هنوز در اقلیت و خیلی کم است و استقبال هم خیلی پایین است فعلا در نرخنامه نیامده است اما برعکس نوبرانه‌های اول بهار مانند چغاله بادام و گوجه سبز که استقبال زیاد است در فصل پاییز میزان تقاضا خیلی کمرنگ است و این در کاهش قیمت‌ها موثر است.

این در حالی است که پیگیری ما از میدان مرکزی میوه و تره‌بار نشان می‌دهد قیمت هر کیلو انار در میدان اصلی بین ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان، نارنگی ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان و لیمو شیرین هم ۱۸ تا ۲۷ هزار تومان است.

باید به سمت برندسازی برویم

رئیس اتحادیه میوه و سبزی افزود: خوشبختانه هیچ کمبودی در بازار میوه و تره‌بار نداریم اما انتظار می‌رود ما هم مانند ترکیه پیش برویم. چرا که ترکیه در نحوه عرضه محصولات کشاورزی خود و برندسازی بسیار قابل ستایش است. البته این اتفاق در کشاورزی ایران هم کم و بیش افتاده ولی ما انتظار داریم که بیشتر و با لحاظ استانداردهای بهتر به سمت برندسازی برویم.

کارگر با بیان اینکه برندسازی در بازار میوه و تره‌بار به نفع مصرف‌کننده است، گفت: کشاورزی ایران اصالت زیادی دارد و به لحاظ حجم تولید و تنوع محصولات هم در جهان بی‌نظیر است برای همین انتظار می‌رود به موازات تولید خوب، مدیریت در این بخش هم بهتر شود و به برندسازی و استانداردسازی بیشتر بها داده شود چرا که این اتفاق در قیمت‌گذاری هم موثر است چون وقتی محصولی دارای برند و کد باشد تکلیف مصرف‌کنندگان در مورد قیمت‌ها روشن‌تر می‌شود و عرضه‌کننده هم دیگر نمی‌تواند تخلف کند.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *