میزان ورود آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا ۱۴ بهمنماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد کاهش را نشان میدهد در حالی که میزان خروج آب رشد ۲۴ درصدی داشته است.
به گزارش مشرق، بهمنماه یکی از ماههایی است که انتظار رشد بارشها در آن وجود دارد اما یازدهمین ماه سال در حالی به نیمه رسید که با وجود بارشهای اخیر اما همچنان وضعیت بارندگیها در کشور نامطلوب ارزیابی میشود.
کاهش بارشها در حالی رخ داد که به گفته فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب، ایران وارد چهارمین سال خشک شده است.
با این حال تداوم خشکسالی و پدیده الگوی نامنظم بارش، وضعیت منابع آب کشور را در شرایط بسیار سخت قرار داده است.
اکنون و بر اساس گزارش تازه مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور وضعیت ورودی آب به سدها ناشی از کمبارشیها نامطلوب بوده و با کاهش روبرو شده است.
بر اساس این گزارش و از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) میزان آب ورودی به سدها به رقم هفت میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب رسیده که این میزان در همسنجی با مدت مشابه در سال گذشته که هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب بود، ۱۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
با وجود کاهش ۱۶ درصدی ورودی آب به سدها میزان خروج آب برای مصارف مختلف همچنان ۲۴ درصد نسبت به سال گذشته رشدیافته است.
بر اساس این گزارش از ابتدای سال آبی جاری ۸ میلیارد و ۴۳۰ میلیون مترمکعب آب از سدها برای مصارف مختلف خارج شده است.
این میزان خروج آب در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی ۶ میلیارد و ۷۸۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف گوناگون استفاده شده بوده است.
حجم آب موجود در سدهای کشور هم از ابتدای سال آبی جاری تا چهاردهم بهمنماه به عدد ۲۱ میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعب رسید.
این میزان در همسنجی با مدت مشابه در سال گذشته که ۲۱ میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سدها موجود بوده کاهش ۲درصدی را نشان میدهد. اکنون ۵۸ درصد حجم سدهای کشور خالی مانده است.