کاهش2.8میلیارددلاری ارزش کل بازارسهام در یک روز

شاخص کل بورس تهران در مبادلات روز گذشته با یک نزول سنگین مواجه شد و بیش از 2.8میلیارد دلار از ارزش کل بازار سهام ایران کاسته شد.

به گزارش خبر آنلاین،‌تحلیلگران روند نزولی بورس را به عوامل مختلفی نسبت می‌دهند. به زعم آنها عواملی ازجمله تغییر مداوم مقررات، کاهش سود شرکت‌ها، افزایش تنش‌های ژئوپولیتیک و به تازگی افزایش نرخ بهره بانکی تا محدوده 30درصد ازجمله دلایل نزول بورس هستند.

روزنامه همشهری نوشت:با این حال به زعم تحلیلگران علت اصلی افزایش سرعت نزول بورس در چند روز گذشته به افزایش نرخ سود بانکی از طریق گواهی سپرده خاص بانک مرکزی بازمی‌گردد. بانک مرکزی به تازگی مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده خاص، برای تزریق به بخش تولید را برای بانک‌ها صادر کرده است و به زعم تحلیلگران این موضوع اثر منفی بر بازار سهام داشته و حتی منجر به خروج نقدینگی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت شده است.

سینا رهبر شهلان، یک تحلیلگر بازار سرمایه در این‌باره می‌گوید: این موضوع تأثیر منفی بر بازار سهام دارد ضمن اینکه سبب خواهد شد صندوق‌های با درآمد ثابت با خروج نقدینگی مواجه شوند. مریم محبی، یک کارشناس بازار سرمایه نیز با بیان اینکه اثر این تصمیم بر بازار سرمایه مطلوب نیست، می‌گوید: این اتفاق در کوتاه‌مدت به نفع بازار سرمایه نیست ضمن اینکه باید توجه کرد که بازار سهام همچنان از روند نزولی که از مرداد1399 آغاز شده خارج نشده است.

به‌گفته او در چنین شرایطی افزایش نرخ بهره تا 30درصد، منجر می‌شود روند نزولی بورس ادامه داشته باشد. امیرتقی‌خان تجریشی، یک کارشناس بازارسرمایه در این‌باره می‌گوید: در شرایط کنونی، نرخ بهره در بازار پول و اوراق به اوج چند سال گذشته رسیده است. نرخ بهره بالا به‌عنوان یک ریسک سیستماتیک به‌شمار می‌رود و این موضوع که به‌دنبال سیاست‌های انقباضی دولت محقق می‌شود، شرایط را برای بازار سرمایه سخت می‌کند. به‌عبارت دیگر، نرخ بهره بالا اصولا همراه با رکود در بازار سهام است.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *