ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکا از قدرت فزاینده و ترکیبی ایران

ایران آمریکا نمایه

آخرین ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکا، درباره به چالش کشیده شدن نظم جهانی (آمریکایی) از سوی «ایران، چین و روسیه» ابراز نگرانی کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: به گزارش خبرگزاری رویترز، نهادهای اطلاعاتی آمریکا همزمان با شهادت به کنگره اعلام کردند که ایالات متحده به دلیل رقابت قدرت‌های بزرگ، چالش‌های فراملی و درگیری‌های منطقه‌ای، تحت شار قرار گرفته و با نظم جهانی شکننده مواجه است.

در گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا آمده است: چین جاه‌طلب اما مضطرب، روسیه متخاصم، برخی قدرت‌های منطقه‌ای مانند ایران و بازیگران غیردولتی توانمند، نظام بین‌الملل و اولویت آمریکا در ارزیابی تهدیدها را به چالش می‌کشند چین با حمایت از روسیه، همزمان جنگ اوکراین، کمک‌های اقتصادی و امنیتی می‌دهد. چین می‌تواند از فناوری برای تأثیرگذاری بر انتخابات ایالات متحده استفاده کند. چین می‌خواهد شکاف‌های اجتماعی آمریکا را بزرگ‌تر کند.

ایران مشغول ساخت سلاح هسته‌ای نبوده، اما این برنامه را سرعت بخشیده است. ایران از برنامه هسته‌ای برای ایجاد اهرم مذاکره و پاسخ به فشارها استفاده می‌کند.

ایران همچنان تهدیدی برای منافع آمریکا در خاورمیانه به شمار می‌رود و به دنبال استفاده از جنگ غزه برای محکوم‌کردن اسرائیل است. ایران در حال گسترش توانمندی‌های متعارف و غیرمتعارف، از جمله موشک‌های بالستیک، پهپادها و حملات سایبری است. تخصص فزاینده و تمایل ایران به انجام عملیات سایبری تهاجمی، آن را به تهدیدی جدی برای امنیت شبکه‌ها و داده‌های ایالات متحده و متحدان آن تبدیل می‌کند. تهران همچنان به تهدید مستقیم و غیرمستقیم علیه پرسنل ایالات متحده ادامه خواهد داد. ایران سعی خواهد کرد از درگیری غزه برای محکوم‌کردن اسرائیل، انتقاد از نقش آن در منطقه و تلاش برای منصرف‌کردن سایر کشورهای خاورمیانه از عادی‌سازی روابط با اسرائیل استفاده کند.

ایران همچنان به تهدید منافع، متحدان و نفوذ آمریکا در خاورمیانه ادامه خواهد داد و قصد دارد جایگاه نوظهور خود به عنوان قدرت منطقه‌ای را تثبیت کند. دهه‌ها ایجاد شبکه ارتباطی و حمایتی منطقه‌ای، تهران را قادر ساخته تا همچنان به اثبات کارآمدی استفاده از اعضای «محور متحدان» ادامه دهد.

در طول سال ۲۰۲۳، ایران از طریق بهبود روابط با روسیه، عربستان سعودی و عراق، نفوذ دیپلماتیک خود را گسترش داد. ایران همچنین به دنبال هدف قرار دادن مقامات آمریکا برای تلافی ترور قاسم سلیمانی است و پیش از این نیز تلاش کرده تا عملیات‌های مرگباری را در داخل ایالات متحده انجام دهد. ایران ده‌ها حمله راکتی، موشکی و پهپادی علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، تبادل آتش حزب‌الله با اسرائیل و حملات موشکی و پهپادی حوثی‌ها دریای سرخ را تسهیل کرده است.

رویکرد ترکیبی ایران به جنگ (قابلیت‌های متعارف ‌و غیرمتعارف) برای آینده‌ای ‌قابل ‌پیش‌بینی، تهدیدی برای منافع ایالات متحده خواهد بود. عملیات غیرمتعارف ایران و شبکه متحدان، به تهران اجازه می‌دهد تا همزمان با انکار نقش خود، منافعش را دنبال کرده و عمق استراتژیک‌اش را حفظ کند.ایران تحویل هواپیماهای آموزشی پیشرفته را آغاز کرده و احتمالاً به دنبال خرید سیستم‌های تسلیحاتی جدید مانند هواپیماهای جنگنده پیشرفته خواهد بود. قابلیت‌های موشکی، پهپادی، پدافند هوائی و نیروی دریایی ایران همچنان برای دارایی‌های تجاری و نظامی آمریکا و شرکای آن تهدیدآمیز خواهد بود.

برنامه‌های موشک‌های بالستیک ایران در منطقه بزرگ‌ترین بوده و بر بهبود دقت، تخریب و قابلیت اطمینان موشک‌هایش تأکید دارد. کار ایران روی ماهواره‌برها از جمله ماهواره‌بر سیمرغ، می‌تواند جدول زمانی تولید یک موشک بالستیک قاره‌پیما را کوتاه کند.

تخصص روزافزون و تمایل ایران به انجام عملیات سایبری تهاجمی، آن را به تهدیدی جدی برای امنیت شبکه‌ها و داده‌های ایالات متحده، متحدان و شرکای آن تبدیل کرده است. رویکرد تهران به حملات سایبری، زیرساخت‌های ایالات متحده را در معرض خطر قرار می‌دهد. ایران قبلا به اهداف اسرائیلی حمله کرده است.

جنگ غزه، تنش‌ها در منطقه را افزایش داده است و متحدین ایران نیز در حمایت از حماس و اعمال فشار بر ایالات متحده، حملات ضدآمریکایی و ضداسرائیلی انجام می‌دهند. پوشش رسانه‌ای از تخریب و تلفات فلسطینیان به کمک کمپین‌های فعال رسانه‌های اجتماعی تقویت شده و واکنش‌های عمومی را در سراسر جهان برانگیخته است. اسرائیل به دلیل وضعیت وخیم انسانی نوار غزه با فشارهای بین‌المللی فزاینده‌ای مواجه خواهد شد و حملات متحدین ایران در محور مقاومت ثبات لبنان، عراق، خلیج‌فارس و دریای سرخ را به خطر می‌اندازد. ما ارزیابی می‌کنیم که رهبران ایرانی حمله حماس به اسرائیل را سازماندهی نکرده و از قبل اطلاع نداشتند. از اکتبر ۲۰۲۳، شرکای تهران از جمله حزب‌الله، گروه‌های شبه نظامی عراق و سوریه و حوثی‌ها علیه منافع اسرائیل و ایالات متحده دست به حمله زده‌اند. در عراق، گروه‌های همسو با ایران تقریباً به حملات خود علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه ادامه خواهند داد.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

پزشکیان در خانه ابراهیم رئیسی سکونت دارد؟ /روایت مهاجری از ساده زیستی پزشکیان

محمد مهاجری روایت متفاوتی را از ساده زیستی مسعود پزشکیان منتشر کرد.مجله خبری بهیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *