افزایش مستمر تعداد عرضه کنندگان در مرکز مبادله ارز

شیوا راوشی با بیان اینکه مرکز مبادله ارز و طلا با یک هدف و رویکرد خیلی گسترده تر از چیزی که الان خدمت رسانی می کند، آغاز به کار کره است، اظهارداشت: علاوه بر مدیریت مصارف خدماتی کشور، تامین ارز مورد نیاز کالاها از این درگاه موجب افزایش شفافیت و مدیریت بهتر شده است.

وی درباره تامین ارز برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان گفت: وقتی کالاهای اساسی مثل نهاده های دامی و کشاورزی با نرخ 28500 تومان تامین ارز می شوند، این کالاها سبد اصلی خانوار را تشکیل می دهد و همین اقدام، این اطمینان را می دهد که بهای این کالاها با نرخ مدیریت شده در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. این کالاها، شامل دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک و اقلام ضروری است.

مدیرکل امور تجارت خارجی بانک مرکزی تصریح کرد: البته برخی کالاهای واسطه ای و مواد اولیه مورد نیاز کارخانه جات هم با نرخ 28500 تومان. به عنوان مثال کائوچو برای لاستیک و قطعات اولیه برخی کارخانه جات به تشخیص وزارت صنعت ارز 28500 تومان دریافت می کنند.

وی افزود: تعیین کالاهای مشمول ارز 28500 تومانی یا انتقال آنها به تالار دوم بازار مبادله ارز در یک قیمت تعاملی قیمت گذاری انجام می شود. ممکن است یک سری از کالاها به مرور از منظر تامین به تالار دوم منتقل شود. این حمایت باتوجه به منابع ارزی کشور در حوزه نفت و گاز انجام می شود و ممکن است وزارت صمت برخی کالاها را در آینده نزدیک به تالار دوم هدایت کند.

راوشی با بیان اینکه در تالار اول و دوم در مجموع بالغ بر 2.9 میلیارد دلار عرضه ارز داشتیم و بیش از 2 میلیارد دلار آن منجر به معامله شده است، گفت: هر روز نسبت به روز قبل عرضه ها قوی تر و تعداد معاملات هم بیشتر می شود؛ ضمن اینکه هم نوع ارز و هم نرخ ارز در این بازار شفاف است و به همین دلیل خیلی سریع تر معامله انجام می شود.

دلار

وی تصریح کرد: از ابتدای آغاز به کار مرکز مبادله ارز و طلا 1.5 میلیارد دلار در تالار اول (با نرخ 28500 تومان) و بیش از 600 میلیون دلار در تالار دوم تامین ارز شده است و این روند به طور مداوم در حال افزایش است.

مدیرکل امور تجارت خارجی بانک مرکزی افزود: عمده عرضه کنندگان در تالار اول نفت و گاز و درآمدهای ارزی دولت است و عرضه کنندگان در تالار دوم شرکت های پتروشمیی، صادرکنندکان فولاد وفلزات، صادرکنندگان خشکبار و سایر تولیدکنندگانی هستند و به طور مستمر تعداد صادرکنندگان و عرضه کنندگان در مرکز مبادله ارز در حال افزایش است.

وی اظهارداشت: قبل از افتتاح تالار یک کندی شاید رویت می شد اما با افتتاح تالار این شفافیت آنقدر به فعالان اقتصادی کمک کرد که سرعت تامین ارز افزایش قابل توجهی پیدا کرد. نزدیک به 700 میلیون دلار در 8 روز فعالیت تالار برای کالاهای مورد نظر وزارت صمت تامین شده است.

راوشی با بیان اینکه یکی از اختیاراتی که به بانک مرکزی داده شده است، در حوزه بازگشت ارز حاصل از صادرات است، گفت: وضعیت بازگشت ارز حاصل از صادرات نسبت به سال های قبل وضعیت خیلی بهتر شد است به طوری که برای صادرکنندگان عمده بیش از 75 درصد برگشت ارز حاصل از صادرات داشته ایم. مواردی به دلیل مسائل تحریم یا موارد دیگر مربوط می شود که بانک مرکزی کمک می کند درصد بازگشت ارز حاصل از صادرات افزایش یابد.

مدیرکل امور تجارت خارجی بانک مرکزی با بیان اینکه سال هاست تجربه مدیریت منابع ارزی کشور در حوزه تحریم را داریم، گفت: باوجود تحریم ظرفیت تجارت کشور افزایش محسوس خودش را داشته است و این نشان می دهد در حوزه تجارت واقعی مسیرهای انتقال وجوه را داشته ایم و در تامین ارز 20 درصد و تخصیص 30 درصد افزایش داشته ایم. از منظر حواله مسیرها شناسایی شده و اتفاقا گشایش های جدیدی در حوزه چین و عراق داشته ایم که در فرایند واردات کشور آمار آن به وضوح قابل مشاهده است.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *