شرایط و نحوه خرید ربع‌سکه از مرکز مبادله ارز و طلا

فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا با تاخیر تقریبا یکماهه از نیمه فروردین امسال آغاز شد. درحالی که قرار بود بانک مرکزی ۳۰۰ هزار قطعه ربع‌سکه بهار آزادی را اسفند پارسال از طریق مرکز مبادله ارز و طلا عرضه کند، حالا فروش این تعداد سکه از روز ۱۵ فروردین استارت خورد و متقاضیان حقیقی می‌توانند از روز ۱۶ اسفند با مراجعه به صرافی‌ها برای خرید اقدام کنند. در شیوه خرید ربع‌سکه از مرکز مبادله ارز و طلا نسبت به عرضه آن در بورس که پارسال در دو نوبت اتفاق افتاد، تفاوت‌هایی وجود دارد و حالا خریدار مجبور به پرداخت هزینه کارمزد و انبارداری نیست. می‌رسیم به مهمترین مسئله یعنی قیمت که با کنارهم گذاشتن صحبت‌های معاون مرکز مبادله و شرایطی که برای فروش ربع‌سکه درنظر گرفتند، می‌توانیم منتظر سود تقریبا ۱۰ میلیونی نسبت به بازار آزاد باشیم.

شرایط خرید ربع‌سکه از مرکز مبادله ارز و طلا

به گزارش فرارو، فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا درحالی کلید خورد که به هر متقاضی در طول سال فقط پنج قطعه ربع‌سکه بهار آزادی فروخته می‌شود. به‌شرطی که خریدار سال گذشته و همزمان با عرضه ربع‌سکه در بورس، ربع‌سکه نخریده باشد. شرط بعدی این است که متقاضی باید ۱۸ سال سن داشته باشد و برای خرید ربع‌سکه با کارت ملی راهی صرافی شود. آنطور که مرکز مبادله ارز و طلا در اطلاعیه جدیدش اعلام کرده، خریداران از فردای عرضه رسمی ربع‌سکه در مرکز مبادله یعنی روز چهارشنبه ۱۶ فروردین می‌توانند با مراجعه به صرافی‌های عضو مرکز مبادله برای خرید سکه اقدام کنند. خریداران ربع‌سکه از مرکز مبادله ارز و طلا فقط کارگزاران این مرکز مثل بانک‌ها و صرافی‌های بانکی خواهند بود و مردم عادی می‌توانند با مراجعه به www.ice.ir از قیمت ربع‌سکه مطلع شوند. روش عرضه ربع سکه در مرکز ارز و طلا به صورت حراج است و صرافی‌های عضو بازار متشکل می‌توانند قیمت‌های پیشنهادی خود را ارائه دهند تا کشف قیمت انجام شود.

تفاوت خرید ربع‌سکه از مرکز مبادله و بورس

فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله تقریبا سرو‌شکلی مشابه عرضه آن در بورس خواهد داشت. چون عرضه‌کننده ربع‌سکه در مرکز مبادله و بورس، درواقع بانک مرکزی است. تا امروز عرضه ربع‌سکه توسط بانک مرکزی در دو نوبت طی دی‌ماه و بهمن‌ماه پارسال انجام شد و حالا با هدف کنترل التهابات بازار، فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا آغاز شده است. از طرفی شیوه فروش ربع‌سکه در بورس در مرحله اول به‌شکل حراج بود و الان هم قرار است با همین تاکتیک، فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا انجام شود. البته بین فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا با بورس تفاوت‌هایی وجود دارد. مثلا با شروع فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله، برخلاف حالتی که در بورس وجود داشت، خریدار دیگر نیازی به پرداخت هزینه انبارداری و کارمزد ندارد. با این حال همچنان ماجرای مبلغ ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده در قیمت کشف شده نهایی معاملات پابرجسات. بانک مرکزی مجوز فروش ۳۰۰ هزار قطعه ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا را دریافت کرده، اما مسعود توکلی به‌عنوان معاون این مرکز گفته این مجوز قابل تمدید است.

سود خرید ربع‌سکه از مرکز مبادله

قیمت ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا قرار است به‌صورت روزانه در سامانه این مرکز که کماکان با اسم بازار متشکل ارزی فعالیت دارد، اعلام شود. تا زمان نگارش این مطلب هیچ کشف قیمتی در مرکز مبادله ارز و طلا برای ربع‌سکه دیده نمی‌شد، اما با خواندن صحبت‌های معاون این مرکز می‌توانیم به‌شکل تقریبی تفاوت قیمت ربع‌سکه در مرکز مبادله با بازار آزاد را محاسبه کنیم. مسعود توکلی گفته اختلاف قیمت زیادی بابت شیوه عرضه ربع‌سکه در مرکز مبادله و بورس وجود نخواهد داشت. همزمان با آخرین عرضه ربع‌سکه در بورس، یعنی بهمن ۱۴۰۱، هر قطعه ربع‌سکه تقریبا ۱۵ درصد کمتر از بازار آزاد فروخته شده است. به‌این ترتیب اگر فروش ربع‌سکه در مرکز مبادله تقریبا با همین فرمول انجام شود، با احتساب سقف پنج سکه‌ای که برای خرید وجود دارد، پای سود تقریبا ۱۰ میلیونی نسبت به بازار آزاد وسط می‌آید.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *