نوسازی یک‌هزار رشته قنات در همدان

نوسازی یک‌هزار رشته قنات در همدان

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در جهت افزایش بهره‌وری و حفظ منابع آب و خاک، یک هزار قنات در همدان نوسازی می شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، امیر لاهوتیان که در جمع خبرنگاران سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: بازسازی و نوسازی یک‌هزار رشته قنات و اجرای ۳۰۰ کیلومتر از طرح‌های انتقال آب با لوله و احداث و بهسازی کانال‌های عمومی طی سه سال با بهره‌گیری از ظرفیت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) عملیاتی خواهد شد.

وی با بیان اینکه در راستای محرومیت‌زدایی، گسترش عدالت اجتماعی، دستیابی به امنیت غذایی و افزایش بهره‌وری و حفظ منابع آب و خاک توافقنامه ای تنظیم شده است، گفت: طرح‌های بهینه سازی آب کشاورزی استان در قسمت‌های مختلف از جمله بازسازی و نوسازی قنوات، طرح‌های کوچک تامین آب شامل استخرها، انتقال آب با لوله و احداث و بهسازی کانال‌های عمومی آبیاری طی این توافقنامه اجرایی می‌شود.

وی یادآور شد: در این توافقنامه بنا شده است از ظرفیت‌های قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در سطح کشور و به نمایندگی قرارگاه در سطح استان از سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) بهره‌مند شویم.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اینکه طرح‌های عنوان شده طی سه سال اجرایی خواهد شد تصریح کرد: مجری طرح سازمان بسیج سازندگی استان از محل قرارداد قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و کارفرمای پروژه سازمان جهاد کشاورزی است.

وی با تاکید بر اینکه قرارداد به مبلغ ۱۰ هزار و ۱۸۹ میلیارد ریال تنظیم شده به نحوی که در سه سال تامین و طرح‌ها اجرا خواهد شد اضافه کرد: ۳۰ درصد از این میزان از محل منابع ملی و ۷۰ درصد به مبلغ ۷ هزار و ۱۳۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک‌های دارایی سرمایه‌ای استانی، تهاتر نفت، مولدسازی و محرومیت زدایی تامین می‌شود.

لاهوتیان خاطرنشان کرد: این میزان اعتبار در حوزه‌ بازسازی و نوسازی قنوات با ۳ هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال، در حوزه طرح‌های کوچک تامین آب مانند استخرها، آب‌بندان‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ آب به مبلغ ۳ هزار و ۱۷۲ میلیارد ریال و در طرح‌های انتقال آب با لوله و احداث و بهسازی کانال‌های عمومی با ۳ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال هزینه خواهد شد.

وی افزود: به همراه نوسازی قنوات، ایجاد ۶۰۰ باب استخر و اجرای حدودا ۳۰۰ کیلومتر از طرح‌های انتقال آب با لوله و احداث و بهسازی کانال‌های عمومی در این توافقنامه دیده شده به طوری که طی سه سال به اتمام می‌رسد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی همدان در تشریح آنچه تاکنون از این قرارداد اتفاق افتاده است به ویژه که همدان جزو استان‌های پیشرو در کشور به شمار می‌رود گفت: اولویت‌های هر شهرستان و دغدغه مدیران شهرستانی و مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی در این حوزه مشخص شده است.

وی یادآور شد: با پیگیری‌ها از این تعداد پروژه ظرف هفته گذشته ۶۷ پروژه با ۶۸۰ میلیارد ریال تحویل سازمان بسیج سازندگی شده و عملیات اجرایی آن در دهه فجر شروع می‌شود به نحوی که در صرفه‌جویی منابع آب و افزایش بهره‌وری نقش بسزایی دارد.

لاهوتیان در ادامه از شروع عملیات اجرایی یکصد پروژه بهینه‌سازی آب کشاورزی استان در تویسرکان خبر داد و اظهار داشت: کلنگ‌زنی این پروژه در تویسرکان به صورت نمادین انجام می‌شود.

وی به مشخصات این یکصد طرح اشاره کرد و افزود: ۴۸ پروژه کانال آبرسانی در ۴۸ روستای تابعه شهرستان‌های تویسرکان، همدان، اسدآباد، کبودراهنگ، فامنین و ملایر با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال کلنگ‌زنی می‌شود.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه ۳۶ پروژه بازسازی و نوسازی قنوات در ۳۶ روستای تابعه شهرستان‌های استان آغاز می‌شود یادآور شد: این طرح نیز در شهرستان‌های تویسرکان، همدان، ملایر، نهاوند و اسدآباد با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال در قالب ۲۷ پروژه در تویسرکان و ۹ پروژه در سایر شهرستان‌ها عملیاتی می‌شود.

وی در ادامه به ۱۰ پروژه انتقال آب با لوله در شهرستان‌های استان با اعتبار ۱۸۰ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: احداث ۶ پروژه استخر ذخیره آب کشاورزی در ۶ روستای تابعه شهرستان‌های همدان، کبودراهنگ و بهار با ۲۰ میلیارد ریال آغاز خواهد شد.

لاهوتیان مزیت طرح بهینه‌سازی آب کشاورزی را افزایش راندمان آبیاری از طریق جلوگیری از هدررفت آب در مسیرهای انتقال و افزایش بهره‌وری دانست و گفت: محل تامین اعتبار طرح، ۴۵۰ میلیارد ریال از مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت و ۳۵۰ میلیارد ریال از منابع استانی و ملی سازمان جهاد کشاورزی استان است.

وی یادآور شد: کل اعتبار دولتی ۸۰۰ میلیارد ریال، آورده بهره‌برداران ۱۲۰ میلیارد ریال و هزینه طرح ۹۲۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم این یکصد طرح ۸۰۰ نفر است، تصریح کرد: ۱۰ هزار خانوار از طرح بهینه‌سازی آب کشاورزی در استان بهره‌مند خواهند شد.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *