پیش بینی قیمت دلار تا پایان سال/ قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟

پیش بینی قیمت دلار تا پایان سال/ قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟

تجارت‌نیوز نوشت: قیمت دلار در هفته گذشته، سدهای مقاومتی پیش روی خود را شکست و توانست معاملات در سطح ۵۳ هزار تومان را تجربه کند. با این حال اما با فروکش هیجانات جنگ در کرانه‌های دریای مدیترانه، قیمت دلار هم عقب‌نشینی کرد و به کانال ۵۰ هزار تومانی بازگشت. اکنون این سوال مطرح است که آیا دلار تا پایان سال مسیر صعودی تازه‌ای را باز می‌کند؟ ثبات را تجربه می‌کند؟ یا قرار است در روندی نزولی حرکت کند؟

قیمت دلار معاملات امروز را در کف کانال ۵۰ هزار تومانی به پایان رساند. قرارگرفتن در این سطح قیمتی نتیجه روند نزولی است که از روزهای میانی هفته گذشته و با فروکش هیجانات جنگ آغاز شده است.

کارشناسان اقتصادی، نظرات متفاوتی درباره سرنوشت قیمت دلار دارند. برخی عنوان می‌کنند که قیمت دلار احتمالا دوباره به مقاومتی که از آن عقب رانده شد حمله می‌کند و با توجه به نابسامانی شاخص‌های اقتصادی کشور، دوباره بالا می‌رود.

در مقابل، برخی نیز بر این باورند که قیمت دلار در نقطه تعادلی قرار دارد و بنا نیست رشد دوباره ای را تجربه کند. اگرچه نگاه دیگری حاکی از آن است که قیمت دلار نزولی خواهد شد و به کریدور ۴۰ هزار تومانی برمی‌گردد.

ثبات نسبی در بازار ارز

علی شریعتی عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است که بازار ارز در حال حاضر به یک آرامش و ثبات نسبی رسیده است؛ اما سفته‌بازان، کاسبان ارزی و کانال‌های دلار فردایی همگی مترصد نشانه‌هایی هستند تا با آتش‌زدن به بازار ارز، جهت موج‌سواری برای معاملات سفته‌بازی اقدام کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بازار ارز همانند سال گذشته دچار نوسانات شدید خواهد شد یا خیر اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل دیپلماسی مناسب دولت با کشورهای منطقه و کاهش تنش‌ها، وضعیت خوبی را شاهد هستیم و اگر مشکل خاصی پیش نیاید، نرخ ارز تحت کنترل خواهد بود. شریعتی به مهر گفت: همچنین مسئولان در سال گذشته تمام تلاش خود را برای کنترل بازار ارز انجام دادند، اما به علت محدودیت منابع ارزی، دستشان خالی بود.

بهبود وضعیت ارزی دولت

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به دسترسی احتمالی ایران به منابع ارزی، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده و نیز تعاملات دیپلماسی ایران با کشورهای منطقه به ویژه کشور عربستان، فروش نفت و مواردی از این دست، وضعیت منابع ارزی دولت برای کنترل نرخ ارز بسیار مناسب است؛ بنابراین نوسان زیادی در نرخ دلار وجود نداشته و روند آرام فعلی ادامه خواهد یافت.

شریعتی ادامه داد: منابع ارزی آزاد شده، فشار وارده بر بازار ارز را پوشش می‌دهد؛ در حالی که سال گذشته چنین چیزی وجود نداشت. همچنین تسهیلاتی که برای بازگشت طلا توسط دولت صورت گرفت باعث شد تا ورودی ارز بهبود پیدا کند و مخارج روزانه ارزی کشور از محل منابع قبلی استفاده و فشار روی بازار ارز کمتر شود.

وی افزود: هم‌اکنون آرامش نسبی بر بازار حاکم شده و شرایط هیجانی وجود ندارد؛ به طور مثال وقتی دلار در چند روز گذشته به ۵۳ هزار تومان رسید، به دلیل سوءاستفاده دلالان و موج سواری آنان بود، اما با کاهش دوباره نرخ ارز مشخص شد که دولت به خوبی بازار را تحت کنترل دارد.

منابع ارزی در خدمت واردات کالای اساسی

عضو اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به اینکه بیشتر منابع ارزی کشور صرف واردات کالاهای اساسی می‌شود، بیان کرد: خرید سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار کالای اساسی توسط دولت، سهم زیادی در ایجاد نابسامانی در بازار ارز دارد. این خریدها همگی بحث ذخایر استراتژیک مانند گندم، جو و گوشت است، ولی میزان ارزبری بالایی دارند و متوقف نمی‌شود.

پیش‌بینی قیمت دلار در نیمه دوم سال

شریعتی اظهار کرد: معمولا هیجانات نرخ ارز در روزهای پایانی هفته به دلیل تعطیل بودن بانک‌ها و تحلیل مسائل منطقه، موجی ایجاد می‌کند تا دلالان و سفته‌بازان با نوسانات ساختگی سودی به دست آورند. وی بیان کرد: فکر می‌کنم تا پایان سال با توجه به حجم شبه‌پول در بازار و میزان تورم فعلی، ممکن است دلار تا پایان سال با شیب ملایم ۱۰ درصدی بالا رفته، اما همچنان در کانال ۵۰ هراز تومان باقی بماند.

گفتنی است طبق گزارش اخیر بانک مرکزی، با اقدامات و پیگیری‌های حقوقی، موانع قضائی جهت دسترسی به دارایی‌های ارزی این بانک در لوکزامبورگ به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار برطرف شده و این منابع هم‌اکنون در دسترس بانک مرکزی ایران قرار گرفته است. علاوه بر این، طبق اظهارات یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، ۱۰ میلیارد دلار از پول‌های ایران در عراق برای خرید کالاهای غیرتحریمی به بانک تجارت این کشور سپرده شده است.

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *