بنا بر تحلیل نشریه انگلیسی اکونومیست، حمله نظامی اخیر آمریکا و انگلیس به یمن، بر وزنه قدرت و محبوبیت صنعاء به عنوان یک قدرت منطقه ای افزود و در عین حال نتوانست حملات علیه کشتیهای اسرائیلی را متوقف کند.
به گزارش مشرق، «بعید است [جنبش انصارالله] که از یک جنگ ۹ ساله قدرتمندتر بیرون آمده، با چند حمله نیروهای ائتلاف متوقف شود». نشریه انگلیسی اکونومیست با این عبارات حملات ائتلاف آمریکا و انگلیس علیه یمن را که با هدف ایجاد بازدارندگی در قبال حملات علیه کشتیهای اسرائیلی صورت میگیرد، تشکیک وارد کرد.
این نشریه در گزارشی طولانی درباره پیامدهای حملات آمریکایی – انگلیسی اخیر به یمن، نوشت که این حملات موجب افزایش قدرت یمن میشود، زیرا آن را به نیرویی در درگیری با قدرت های جهانی و در رأس آنها آمریکا، انگلیس، «اسرائیل» و چند کشور غربی تبدیل کرده است.
نویسنده در ادامه تصریح کرد: «صنعاء از قبل توانایی خود در پایداری را ثابت کردهاست، زمانی که در مقابل ائتلاف نظامی تحت هدایت عربستان سعودی که از مارس ۲۰۱۵ به یمن حمله کرد، ایستاد، در آن زمان مقامات سعودی تصور میکردند که میتواند ظرف ۶ هفته جنگ را به پایان برسانند، اما پس از گذشت ۹ سال همچنان تلاش میکنند تا از باتلاق یمن بیرون بیایند».
بنا بر این یادداشت، در این مدت سعودیها «بیشتر از بالا جنگیدند» اما در نهایت مشخص شد که «حملات هوایی در تضعیف یمن ناکارآمد است.
به گفته «فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی دراندیشکده «مؤسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک»، نیروهای مسلح یمن طی یک دهه گذشته به انبارهای متنوعی از موشکهای ضد کشتی با بردهای بالا تا ۸۰۰ کیلومتر مجهز شدهاند و در حال حاضر ۶ نوع مختلف از این موشکها را در زرادخانه خود دارد.
به نوشته اکونومیست هشدارهای غرب و افشای اطلاعات در رسانهها به یمنیها هفته ها فرصت داد تا سلاح های خود را که بسیاری از آنها نسبتاً کوچک و قابل انتقال هستند را جابه جا و مخفی کنند و در حال حاضر مشخص نیست چه مقدار از این زرادخانه از بمباران جان سالم به در برده است. اگر این زرادخانه تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده باشد، یمنیها میتوانند حتی دامنه حملات خود را گسترش دهند و «در دراز مدت، صنعا قادر خواهد بود خسارات را جبران کند» و به موشکهای جدید ضد کشتی که به راحتی قابل مونتاژ هستند تجهیز شود.
روزنامه «نیویورکتایمز» نیز امروز به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داد که یافتن اهدافی برای حملات روز جمعه و شنبه در یمن، دشوارتر از چیزی بود که واشنگتن فکر میکرد و بسیاری از قابلیتهای نظامی و تهاجمی ارتش یمن پس از حملات هوایی آمریکا و انگلیس، دستنخورده باقی مانده است.
اکونومیست در ادامه نوشت تقابل با غرب، مزایای متعددی برای دولت نجات ملی یمن به همراه دارد زیرا اقدام آن در محاصره اسرائیل تحسین جهان عرب را به همراه داشت و احساسات طرفداران فلسطین را برانگیخت، آن هم در زمانی که اغلب حکام عربی به تماشای جنگ غزه نشستهاند. در چنین فضایی حملات ائتلاف آمریکایی علیه یمن در سایه تشدید خصومت علیه واشنگتن به دلیل حمایت از اسرائیل، محبوبیت انصارالله را افزایش خواهد داد.
از دیگر پیامدهای حملات ائتلاف آمریکایی علیه صنعاء، تقویت موضع دولت نجات ملی یمن در روند مذاکرات صلح با عربستان سعودی است. شاید چند سال پیش سعودیها از حملات غرب به یمن حمایت میکردند اما امروز در موقعیت حساسی قرار گرفتهاند و با تجربهای که از جنگ ۹ ساله با یمن دارند، از ترس اینکه یمن تصمیم بگیرد کشورهای خلیجفارس را با موشک یا پهپاد هدف قرار دهد، خواستار آرامش هستند.
در خاتمه این یادداشت آمده است که واشنگتن نمیخواهد وارد درگیری طولانی دیگری در خاورمیانه شود، در حالی که صنعاء نگران این موضوع نیست، زیرا نیروهایش بیشتر از این در جنگ با ائتلاف سعودی و نیروهای رئیسجمهور سابق یمن ایستادگی کردهاند. ضمن اینکه آنها اکنون «بی شک از اینکه واشنگتن را به عملیات باز خود افزودهاند، خرسند نیز هستند».