سرویس بهداشتی عمومی؛ ویترین فرهنگ یک جامعه/ چرا چینی‌ها از بافرهنگ‌ترین‌ها هستند؟ +تصاویر

قدیمی‌ها می‌گفتند از هر خانه‌ای خواستید دختر بگیرید ابتدا به دستشویی آن‌جا نگاه کنید!

حاشیه‌نگاری خبرنگار اعزامی خبرورزشی از هانگژو؛ کم نیستند کسانی که دوست ندارند کسی از سرویس بهداشتی منزل یا محل کار آن‌ها استفاده کند؛ آن‌ها که وسع مالی دارند برای خود دستشویی اختصاصی می‌سازند و اصولا هیچ‌کس دوست ندارد جایی که باب میل او نیست، پا بگذارد.

از روی تمیزی یا مرتب بودن حریم داخلی یک خانه می‌توان پی به شخصیت مدیر آن خانه برد؛ خب هر مجموعه‌ای نیز شبیه مدیرش می‌شود! در منزلی که یک مدیر تمیز و بافرهنگ اداره‌اش می‌کند محال است جایی نامرتب باشد. حالا مواردی وجود داشته و دارد که ما قبل از آمدن مهمان، جایی که او می‌رود را مرتب می‌کنیم که شامل اتاق پذیرایی، هال یا نشیمن می‌شود، اما دستشویی‌ها تنها جایی هستند که واقعیت شخصیتی ما را نشان می‌دهند… قدیمی‌ها هیچ حرفی را بی‌حکمت نمی‌گفتند. آن‌ها تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی نداشتند اما از روی تجربه چیزی را می‌فهمیدند و می‌گفتند که علم امروز می‌گوید. ضرب‌المثل معروفِ از جایی دختر بگیر که دستشویی تمیزی داشته باشد اگرچه یک استعاره است اما دنیایی مفهوم پشت خود دارد.

برای شناخت یک جامعه نیز می‌توان از همین روش استفاده کرد. اگر به ادارات دولتی، ساختمان‌های عمومی مثل پارک یا ورزشگاه در هر شهری بروید، شاید راهروها یا پله‌ها تمیز باشند اما شرط آن است که سرویس‌های بهداشتی تمیز و مرتب داشته باشند؛ و برعکس اگر در کشوری یا شهری در مسیر بین‌راهی دستشویی تمیز با بوی بد دیدید، مطمئن باشید که در پایتخت آن کشور نیز شرایط همین است و استثناها در اقلیت، چرا که نشانه فرهنگ عملکرد مردمان در خلوت است نه آشکار که همه رعایت می‌کنند.

ما ایرانی‌ها به دلیل تفاوت فرهنگی همیشه در سفرهای برون‌مرزی با مشکل دستشویی(!) روبه‌رو هستیم و البته که این ربطی به نگاه بحث ما ندارد. برای دیدن میزان اهمیت مردم یک کشور به مقوله نظافت و بهداشت -که برگرفته از فرهنگ آن کشور است- کافی است به سرویس‌های‌بهداشتی‌شان نگاه کنید. رفتار انسان‌ها و رعایت آداب اجتماعی در دستشویی گواهی بر پیش‌رفت یا ضعف فرهنگی است؛ تنها جایی که هیچ بهانه و عذری نمی‌پذیرد چرا که همه شرایط یکسان دارند.

توالت در چین

وقتی در مسیر بین شانگهای و هانگژو در یک اقامتگاه بین راهی تمیزیِ دستشویی‌ها را دیدیم، به حساب استثنا گذاشتیم که شاید مدیر این مجموعه چنین اخلاقی دارد. اما وقتی در هر شهر و در هر مرکز خرید، در هر پارک و در هر ورزشگاه که طیف وسیعی از مخاطبین و مراجعین دارد، شرایط همین بود، آن وقت مشخص می‌شود که چرا دنیا چینی‌ها را از بافرهنگ‌ترین مردمان می‌داند.

تصور کنید در یک ورزشگاه که هزاران نفر ساعاتی برای تماشای یک مسابقه می‌آیند، خیلی از آن‌ها از توالت استفاده کرده‌اند و انتظار دارید وقتی پس از پایان مسابقه به توالت‌ها نگاه می‌کنید با قبل از آمدن آدم‌ها متفاوت باشد اما زهی خیال باطل! این‌جا بسیاری ساختمان‌ها و اماکن به توالت هوشمند مجهزند. یعنی بدون دخالت انسان در باز می‌شود و سنگ توالت به شما اجازه نشستن می‌دهد، پس از برخاستن نیز همه‌چیز به صورت اتوماتیک شسته و به حالت اول برمی‌گردد. اما آن‌هایی هم که هنوز از دستشویی سنتی استفاده می‌کنند، بدون استثنا تمیز و بدون بو یا ذره‌ای آلاینده ناراحت‌کننده هستند. به عبارت بهتر چینی‌ها اولین جایی را که خوب و تمیز می‌سازند دستشویی است و برای بازسازی و تغییر نیز هیچ جایی مهم‌تر از تواات برایشان نیست…

از حواشی مسابقات آسیایی هانگژو بیش‌تر ببینید و بخوانید:

دستشویی در چین

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

فعالیت فدراسیون ورزش‌های دریایی ساحلی به پایان رسید

فعالیت فدراسیون ورزش‌های دریایی ساحلی به پایان رسید وزیر ورزش و جوانان با پایان فعالیت فدراسیون ورزش‌های دریایی و ساحلی موافقت کرد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، پس از گزارش کارشناسی معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای در خصوص تشکیل فدراسیون ورزش‌های دریایی و ساحلی، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در این فدراسیون، با اتمام فعالیت این فدراسیون موافقت کرد. در پی اعلام پایان فعالیت این فدراسیون، قرار است با دستور وزیر ورزش و جوانان، رشته‌های دریایی و ساحلی به انجمن‌ها و کمیته‌های زیر مجموعه فدراسیونهای مرتبط منتقل شود. 257 251

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *