ماه مبارک رمضان، ماه روزه گرفتن و ایستادن و تلاوت قرآن، ماه رستگاری و رحمت و مغفرت، ماه انفاق و صدقه، ماهی است که درهای بهشت در آن گشوده می شود و عمل نیک در آن مضاعف می شود، ماهی است که در آن دعاها مستجاب می شود و درجاتش بالا می رود و گناهان آمرزیده می شود و خداوند نسبت به بندگانش با هر کرامتی سخاوتمند است.
روزه ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنج گانه اسلام است که خداوند بر همه مسلمانان قرار داده است، پس هر کس به ماه برسد و سالم باشد و مریض نباشد و یا ساکن باشد و مسافرت نکند، روزه بر او واجب می شود.
استثناء آن، سالخوردگی است و کسانی که بیماری مزمن و شدیدی دارند که از آن شفا نمییابد، این دو نمیتوانند ماه رمضان را روزه بگیرند، نه قضا کنند و نه آن را بجا آورند.
در این ماه باید به سلامت بدن هم توجه ویژه کرد خوراکی هایی که در زمان افطار و سحر میل میشه باید با حساسیت انتخاب بشه که هم در انتهای ماه مبارک دچار اضافه وزن نشیم و هم در طول ماه رمضان بتوانیم راحت تر 13 ساعت را بگذراینم.
آنچه در ادامه میخوانید:
بهترین افطار سالم در ماه مبارک رمضان
افطار سالم در ماه رمضان برای هر روزهداری ضروری است و باید حاوی تمام مواد مغذی از جمله ویتامینها، چربیها و کربوهیدراتها باشد.
معروف ترین غذای لبنانی در ماه رمضان.. فتوش سلطان سفره است
و چون روزه ساعت های طولانی است، هنگام افطار، آهسته غذا خوردن، شروع با خرما و نوشیدن مایعات کم چرب زیاد، علاوه بر غذاهای سرشار از مایعات، و این بهترین راه برای غذا خوردن بعد از مدت طولانی است.
متخصصان برای جلوگیری از کاهش حجم عضلانی، خوردن وعده های غذایی متعادل در وعده افطار و توجه به غذاهای پرانرژی مانند کربوهیدرات ها و چربی ها را توصیه می کنند.
برای اینکه سفره افطار ماه مبارک رمضان سالم باشد باید موارد زیر را در بر داشته باشد:
1- خرما
شروع به خوردن خرما بسیار مهم است، زیرا خرما یکی از منابع اصلی قند است که به جبران از دست دادن انرژی بدن در ساعات روزه داری کمک می کند و علاوه بر پتاسیم و منیزیم که به تنظیم سلامت بدن کمک می کند، منبع غنی فیبر است.
2- نوشیدنی
نوشیدنیهایی مانند آب، شیر یا آب میوههای طبیعی که هر کدام پس از ناشتا هیدراتاسیون لازم را بدون کالری اضافی یا قند اضافه میکنند.
3- پروتئین
اغلب غذای اصلی حاوی یکی از انواع پروتئین، اعم از گوشت قرمز یا سفید است، البته مرغ در راس این انواع قرار دارد، زیرا سبک ترین است و می توان آن را به اشکال مختلف و در کنار انواع سبزیجات سرو کرد.غذای اصلی می تواند شامل مرغ پخته شده با سبزیجات کبابی یا ماهی کبابی با برنج قهوه ای و سبزیجات کبابی باشد.
4- سوپ
خوب است توجه داشته باشید که در سفره افطار یک نوع سوپ قرار داده شود، زیرا برای معده مفید، سبک و راحت است و به روزه دار انرژی می دهد و آب از دست رفته را جایگزین می کند.
کارشناسان توصیه می کنند هر نوع از این سوپ را بخورید: عدس، جو، سبزیجاتی مانند لوبیا و آب مرغ بدون خامه، همچنین می توانید سوپ آبگوشت حاوی مقداری نشاسته مانند: ماکارونی، ورمیشل یا غلات را امتحان کنید.
5- سبزیجات
هر سفره ماه رمضانی نباید بدون آن باشد، زیرا سرشار از فیبر، ویتامین و مواد مغذی است و بهترین تصویر برای آن، غذای سالاد است که می تواند از حدود 5 نوع سبزی تشکیل شده باشد، علاوه بر آن به شکل های دیگر سرو می شود. به عنوان مثال میتوان از بادمجان، فلفل شکم پر استفاده کرد.
6- کربوهیدرات ها
متخصصان توصیه می کنند در وعده افطار یکی از مواد غذایی در گروه کربوهیدرات ها مانند نان یا برنج قهوه ای و … گنجانده شود و برای تامین انرژی و فیبر بدن نیز بهتر است از غلات کامل استفاده شود.
7- میوه ها
روزه را می توان با خوردن میوه ها نیز شکست، زیرا قند طبیعی برای انرژی، مایعات و برخی ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید باشه سلامت شما مهم ترین دارایی شماست از آن غافل نشوید.