اثر معکوس تغییرات نرخ ارز بر سیاست نرخ بهره

اثر معکوس تغییرات نرخ ارز بر سیاست نرخ بهره

یک کارشناس مالی با بیان اینکه افزایش نرخ بهره بر روی کاهش تورم کالاها اثر گذار است، گفت: هسته سختی در حوزه خدمات و انتظارات تورمی وجود دارد که با نرخ ارز تحریک می‌شود، در نتیجه اگر نرخ ارز کنترل شود می‌توان انتظار تورم پایین را داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، امیر تقی‌خان تجریشی کارشناس مالی در خصوص سیاست‌های بازار سرمایه گفت: هدف آموزش در دانشگاه و نهادهای مختلف کنترل تورم است. ما بازار سرمایه را ایجاد کردیم تا سرمایه‌های خرد را جمع کنیم و در تولید مصرف کنیم. نرخ بهره بر روی بازار سرمایه و بدهی اثر می‌گذارد. وقتی نرخ بهره بالا می‌رود، نرخ اوراق بازار بدهی افزایش پیدا می‌کند. در سال گذشته صندوق های درآمد ثابت با توجه به متوسط نرخ بهره، بر روی عدد زیر 30 درصد بهره می‌دادند. وقتی نرخ بهره افزایش پیدا می‌کند همه دارندگان اوراق می‌خواهند اوراق را نقد کنند و این یک چالش جدی است.

وی افزود: براساس آمارها، در سال‌های مختلف سقف‌های تورمی را پشت سر گذاشتیم. در حوزه خدمات، عمده سهم مربوط به مسکن است. وقتی نرخ بهره افزایش پیدا می‌کند قرارداد بین موجر و مستاجر تغییر نمی‌کند. در بخش دیگر که لیبل است نیز قرارداد سالانه است. به همین دلیل نرخ بهره در این بخش چندان اثرگذار نیست. پارامتر دیگر مقایسه نرخ ارز و تورم است. معمولا نرخ بهره تورم را کنترل می‌کند اما اگر نرخ ارز کنترل نشود، انتظارات تورمی و تورم بخش خدمات سبب می‌شود تا دوباره شاهد تورم باشیم. اگر سیاست‌گذار بتواند این هسته سخت را حل کند می‌توانیم انتظار داشته باشیم که تورم یک نرخ پایین را داشته باشد.

انتهای پیام/

درباره‌ی بهیان

همچنین ببینید

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی

واگذاری باشگاه زیان ده به تامین اجتماعی/ پرداخت دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست‌ها از جیب کارگران در شرایطی واگذاری ۸۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب رد دین به سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته، که مشخصا واگذاری این باشگاه زیان ده به سازمانی که خودش در آینده ای نه چندان دور شرایط مطلوبی نخواهد داشت، می تواند برای هر دو شرکت بحران آفرین باشد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا ماجرای واگذاری باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی سرانجام با مصوبه هیئت وزیران وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر واگذارد می شود. به دنبال انتشار این خبر انتقاد ها به این تصمیم دولت جهت واگذاری دو باشگاه سرخابی شدت گرفت. کارشناسان معتقدند این نحوه ی واگذاری نه تنها مشکلی از مشکلات این دو تیم حل نخواهد کرد بلکه از طرفی بر مشکلات شرکت هایی که این تیم ها به آن ها واگذار شدند، خواهد افزود و این اقدام هیچ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. واگذاری یا رد دی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *